SZLALOM: Kettős győzelemmel nyitottak a Sződy fivérek

Júniusi kezdéssel ugyan, de elindult a Magyar Szlalom Bajnokság. Első fecskeként a gokart és a rallye szakággal azonos hétvégén végre felbőghettek a motorok és csikorogtak a gumik.A szlalomosok mezőnye 61 versenyzővel kezdte a kiskunlacházi futamot.

Sződy Szabolcs és Sződy Zsolt is nagyon várták már a szezonkezdetet. A Track Racing versenyzői így nyilatkoztak az edzőkör után:

„Végre verseny… mondhatjuk! És valóban örülünk, hogy itt lehetünk, hogy elindult a bajnokság és már a pályabejárás és az edzőkör után kijelenthetjük, ismét régi a feeling. Várjuk a mért köröket, mert a pálya bár ismert vonalvezetésű, élvezetes rajta menni, és lehetőség szerint faragni a köridőket.” – mondták a Sződy fivérek felszabadultan és motiváltan.

 Versenykörök

Az első mért kört Zsolt kezdte meg 21-es rajtszámmal. Itt még próbálgatni kellett, melyik sebességi fokozatban jobb a tempó:

 „A vonalvezetés ismert és teljesen jó ritmusú volt. Azonban a kettes és hármas fokozatok között még el kellett döntenem, melyik lesz jó, ezzel viszont időt vesztettem.”– tájékoztatott Zsolt. Körideje 2:20,749 lett.

Szabolcs a „hamiltoni” 44-es rajszámmal vágott neki a távnak, ez jó ómennek bizonyult, mert a kategóriája legjobb körét futotta.

„Nekem semmi problémám nem volt. Jó volt a tapadás, nem csúszkált az autó. Ez az időeredmény egyelőre jó lesz, persze tudom, hol lehet még faragni belőle.” – mondta elégedetten Szabolcs a 2:19,368 idejével.

A második körben Zsolt javított a köridején, azonban kisebb sérüléssel hozta be a célba az Opel Tigrát:

 „Történt ugyanis, hogy a leghátsó visszafordítónál túl nagy íven fordultam, az autó lecsúszott az útról és a kisebb ároknál az eleje leért az aszfalthoz. Mivel az autó eleve igen alacsony hasmagasságú, az aszfalt széle megtörte az első spoilert. Szerencsére javítható volt. A köröm egyébként jól sikerült, javítottam.” – szomorkodott Zsolt. De a verseny az verseny, menni kell tovább. 2:19,020-as idejével, 1.7 másodperccel volt gyorsabb előző körénél.

Szabolcs egy gyorsragasztóval megoldotta a sérült részt a rajtvárakozóban, majd elrajtolt:

„Ez a köröm nem sikerült annyira. Nem tudom hol vesztettem időt, de a középső részen belassultam. Nem tetszik, de ez van. Így most visszacsúsztam a jelenlegi állásban a fivérem mögé. Mindenki nyerni szeretne, ez természetes.”- bosszankodott Szabolcs. A 2:22,476-os körideje sajnos valóban nem mondható jónak.

A félórás szünetet követően már csak egy kör volt hátra. Ugyanis a tervezett négy kör helyett csak hármat tartottak meg, így a két legjobb mért kör eredménye számított az összetett értékelésben.

Az igazán jó körök

Zsolt nagyon odatette magát és bement 2:18 mp alá. Ezzel egy olyan jó kört futott, hogy esélyes volt a végső kategória győzelemre a 2:17,517-es idővel.

Szabolcs szintén a legjobbját hozta ma: 2:18,705-as köridő igen jó volt, de nem elég a győzelemhez.

Díjkiosztó

Széria 3-as, azaz a széria 1401-1600 köbcentiméter közötti autók kategóriájában első győzelmét szerezte meg Sződy Zsolt Opel Tigrával. Fivére, Sződy Szabolcs a dobogó második fokát foglalhatta el. Ezzel 4 év után ismét kettős győzelmet értek el a Sződy fivérek.

A nap összefoglalója a Track Racing versenyzőitől:

„Örülünk az eredménynek, örültünk, hogy versenyezhettünk. Jó időben, jó hangulatban telt az egész versenynap, legutóbb 4 éve, 2016 júliusában értük el kettős győzelmet a KakucsRingen. Úgy látszik most itt is„beérett a gyümölcs”. Ismerjük már jól az autót, az elnyúlt féléves pihenő után már jó volt végre forgatni a volánt. Nem bízzuk el magunkat, mert még öt verseny hátra van, de felkészülten megyünk a további futamokra. A kisebb javítás után két hét múlva rajtolunk megint.” – nyilatkozták a nap végén fáradtan, de boldogan a Sződy fivérek.

A bajnokság következő futamát Kunmadarason rendezik, június 21-én.

 

 

 

Ajánlott cikkek