Roy Nissany a Williams tesztpilótája lett! – F1

A Williams 2020-ra az újonc Nicholas Latifit szerződtette George Russell csapattársának, most pedig hivatalosan is bejelentették, hogy Roy Nissany lesz az egyik tesztversenyzőjük az új idényben.

A Tel Aviv-i születésű 25 éves versenyző a múlt év végi gumiteszten már pályára hajthatott a Williamssel, idén azonban három pénteki szabadedzésen is lehetőséget kap a tapasztalatszerzésre, így ismét tett egy lépést, hogy legközelebb már teljes értékű pilótája legyen a csapatnak.

 

Ugye ismerős a Nissany név ? 

Nissany az F1 történetének második izraeli versenyzője lesz, aki nagydíjhétvégén pályára hajthat. Az első a Magyarországon élő édesapja, Channoch Nissany volt, aki 2005-ben a Minardival teljesítette a hungaroringi első szabadedzést. A 42 éves újonc akkor 12 másodperccel gyengébb időt autózott az első helyezett Alexander Wurznál, és 6 másodperccel kapott ki csapattársától.

 

Na de vissza Royra, aki már nyilatkozott is a bejelentést követően: „Elképesztő, hogy a Williams hivatalos tesztversenyzője lehetek. Ez egyfajta mérföldkő is Izrael motorsportos történetében. Amikor Abu-Dzabiban teszteltem tavaly decemberben, azonnal otthonosan éreztem magam az autóban és a csapatban is.“

Claire Williams helyettes csapatfőnök szerint a múlt év végi teszt elég meggyőző volt ahhoz, hogy alkalmazzák az izraelit. „Roy az évzáró teszten megmutatta képességeit, és rendkívül lenyűgözött bennünket, hogy ennyire kevés idő alatt meddig jutott. Keményen dolgozik, és izgatottan várjuk az idei közös munkát.”

Ajánlott cikkek