Robert Kubica: „Régen a versenyzésről szólt a Forma-1, ma meg…”

Sokan és sokszor vetették már a szemére a Formula-1-nek az elmúlt időkben, hogy szembemegy a versenyzés genetikájával. Most az egykoron szebb napokat megélt és hatalmas tehetségnek tartott Robert Kubica sem tett kivételt…

A lengyel idén a DTM-ben áll rajthoz, ennek ellenére nem került távol az Forma-1-től, hiszen az Alfa Romeónál továbbra is szolgálatban áll, mint tartalékos. Kubica nehezményezi, hogy az F1-ben a határok feszegetésének helyét felváltotta a spórolás. Tudja, mit beszél, hiszen az elmúlt időszak összes technikai szabályrendszerében versenyzett:

„A visszatérésem után az egyik legfurcsább dolog az volt, ahogy zajlottak a kvalifikációk és a versenyek. Régebben minden a határok feszegetéséről szólt, mindent igyekeztünk kipréselni az autókból. Korábban a gépek könnyebbek voltak, kevesebbet is tankoltunk, mert a futam közben is volt lehetőség üzemanyag vételezésére.

Most viszont paradox módon akkor vagy a leggyorsabb, ha időnként elveszed a gázt. A spórolásról, és a kontroll alatt tartásról szól a ma száguldó cirkusza, ez pedig szerintem szembemegy a versenyzés valódi természetével. Míg más sorozatokban az autód szemét is ki kell tolni, addig itt a kevesebb a több. Mit mondjak, nehezen értelmezhető…”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: DPPI

Forrás: FansBrands

Ajánlott cikkek