Az utolsó tánc – A Gender Racing Team bajnoki címekkel búcsúztatná a hazai szezont

Ezen a hétvégén a Hungaroringen rendezik a Laptiming Kupát, amely egyben az esztendő utolsó gyorsasági pályaversenye is Magyarországon. A Gender Racing jó esélyekkel várja a szezonzárót, hiszen mindkét versenyzője harcban van a kategóriagyőzelemért.

Berta Benjámin lényegében páholyból várhatja az utolsó versenyeket, hiszen meggyőző fölénnyel vezeti a kategóriáját a magyar bajnokságban, valamint a Drexler Cup-ban is az élen áll. Azonban lazítani nem szabad, mivel a hétvége utolsó menete dupla pontos, így nem csupán nagyot nyerni, de bukni is lehet vele. Ezt nagyon jól tudja a fiatal versenyző is:

„Tudatosan és sokat készültem a hétvégére, mind fizikailag, mind szellemileg. Fit4Race edzésekkel tartottam meg a jó kondícióm, de a mentálisan is gyúrtam magamon. Igyekeztem csak és kizárólag pozitív gondolatokkal megtölteni az elmém, így azt hiszem, minden tekintetben megfelelő állapotban ülök majd autóba. Célom, hogy a hétvége minden egyes felmenetelét az élen zárjam. Szeretném megnyerni a szabadedzéseket, a kvalifikációkat, és az összes versenyt is.” – nyilatkozott extra céltudatosan Benjámin.

Mich Oliver szintén végső győzelemre készül, méghozzá a Renault kategória CEZ értékelésében. Az extra szorzós hétvége tőle is nagy odafigyelést igényel, de a pilóta nem retten meg a kihívásoktól:

„Szlovákia óta sok idő telt el, régóta nem ültünk autóba, így heti hat napot edzettem, hogy megtartsam a kondícióm. Mellette amennyit csak tudtam, szimulátoroztam, hogy minél jobban rögzüljön a pálya nyomvonala. A mai napon teszteltünk is, sikerült jól felkészülni a kora őszinek ígérkező körülményekre. Ez lesz az első versenyem a Hungaroringen, így talán érthető, hogy felspannolva várom a hétvégét. Szeretnék a Renault kategóriában az élen zárni, és az összetettben is minél előrébb végezni. Úgy érzem, erre meg is van minden esélyem!” – mondta el Oliver.

Gender Tamás ambiciózus, a csapatvezető mindkét versenyzőjétől jó teljesítményt, és a kategóriájukban végső győzelmet vár a fiúktól:

„Felkészülten ugrunk neki a hétvégének, ahol a cél most is a győzelem. A hungaroringi szezonbúcsúztató minden esztendőben az ünneplésről is szól, reméljük, ez a szép a hagyomány most sem szakad meg. Sajnos ezeket a napokat idén zárt kapuk mögött, a szurkolóink nélkül kell megélnünk, de lélekben itt vannak velünk. Mindkét versenyzőnk jó formában várja a hétvégét, az egész csapat extra motivált, nagyon bízunk a kategóriagyőzelemben, amellyel egyúttal a hazai szezont is az élen zárnánk. Ezenkívül idén még szeretnénk egyszer rajthoz állni, Olaszországban, Monzában, a Drexler Kupában. Ez az istállónkon nem fog múlni, ha a járványhelyzet megengedi, ott leszünk a mezőnyben!” – engedett betekintést terveibe is a csapatvezető.

A hétvége eseményeiről a Gender Racing Team Facebook oldalán tájékozódhattok!

Ajánlott cikkek