Robert Kubica az Alfa Romeónál folytatja

A lengyel Robert Kubica a Formula 1-es Alfa Romeo csapat tartalékpilótája lett.

A lengyel versenyző ismerősként tért vissza az Alfa Romeo svájci központjába, hiszen 2006 és 2009 között a BMW Sauber színeiben szerepelt, amely jogelődje a mostani csapatának. Kubica később a Renault-nál versenyzett, majd 2011-es súlyos balesete után 2017-ben a Williamsnél tért vissza a Forma-1-be, most pedig onnan – főtámogatójával, a PKN Orlen lengyel olajtársasággal együtt – az Alfa Romeóhoz szerződött.

„Nagyon örülök, hogy új fejezet kezdődik a pályafutásomban, és csatlakozhattam az Alfa Romeóhoz. Ez a csapat különleges helyet foglal el a szívemben, és örömömre szolgál, hogy látok még néhány ismerős arcot a Hinwilben töltött korábbi időszakomból” – nyilatkozta az istálló honlapján Robert Kubica.

Hozzátette, az időszak és a körülmények nyilvánvalóan eltérőek, de meggyőződése, hogy ugyanaz az elszántság és sikeréhség veszi majd körül a svájci központban, mint régen.

A csapat két pilótája az idén is a finn Kimi Räikkönen és az olasz Antonio Giovinazzi lesz, Kubica fejlesztő- és esetleg tesztpilótaként kaphat szerepet. Kubica eddig 97 Forma-1-es versenyen indult, egyet nyert meg, és további 11 alkalommal állhatott dobogóra. Egy-egy edzéselsőség és leggyorsabb kör fűződik a nevéhez. A legutóbbi idényben csupán egy pontot szerzett, így a 19. helyen végzett.

Én személy szerint örülök, hogy marad az F1-ben még akkor is, ha kissé háttérbe szorul. Igazán példaértékű, amit letett eddig az asztalra. Volt szerencsém 2019-ben többször is találkozni.

Forrás:

MTI

Fotó:

Háfra Zsolt

Ajánlott cikkek