Osztrák Nagydíj: Mercedes a pole, Ferrari a középmezőnyben

A teljes hétvége dominanciája után a Mercedes megsemmisítő fölénnyel nyerte az év első időmérő edzését. A Ferrari harmatgyenge produkcióval rukkolt elő, Charles Leclerc pedig saját csapattársát ejtette ki.

Szürreális idénykezdet, zárt kapuk, üres lelátók, és felborult erősorrend. Már a Q1 kiesői/továbbjutói is meglepetést jelentettek, hiszen a két Willilams mellett a két Alfa Romeo is elbúcsúzott. Erős teljesítménnyel mutatkozott be a McLaren, és az Alpha Tauriknak is sikerült a Q2-be jutás.

A kvalifikáció második szakaszában a Racing Point is beleerősített, és végig azt éreztette, hogy nem csupán a Q3-ba juthat be, de ott is van esélye egy második sorra. Eközben a szenvedő Ferrari végig a kieső zónában kullogott, és végül az utolsó gyorskörben Leclerc ki is ejtette Sebastian Vettelt. Mégsem ezért nevezte „őrületnek” a történteket a monacói, ez sokkal inkább a Ferrari gyengeségének szólt.

A Q3-ban aztán már nem történt semmilyen meglepetés, leszámítva azt, hogy a mindenki által az első rajtkockába várt Hamilton helyett Bottas lett a befutó. Még úgyis, hogy a második gyorskörét elhibázva kicsit besegített a pázsit karbantartásába a Red Bull Ring pályafenntartóinak. Hamilton a nagy lehetőség ellenére sem tudott javítani, így a finn mögül rajtol a holnapi versenyen. A harmadik helyre Max Verstappen ért fel, a Racing Point vélt helyére pedig Lando Norris kormányozta oda a McLaren-t.

 

Ajánlott cikkek