Nem vált nevet a Mercedes! -Forma 1

Ahogy azt korábban megírtuk, a Mercedes ismertette új stratégiai tervét, ezen belül pedig az AMG-vel való szorosabb együttműködést. Az elnök szerint azonban semmi okuk háttérbe vonulni, így a csapat neve sem fog változni a jövőben, hiába kap nagyobb szerepet az AMG a Formula 1-es projektben.

Az AMG márka már jelenleg is szerepel az istálló elnevezésében, és a korábbi névváltoztatásokról szóló találgatások miatt fölmerült annak a lehetősége is, hogy a Mercedes a Renault-Alpine bejelentés után, maguk is változtatnának a csapat elnevezésében. Toto Wolff viszont egyértelművé tette, hogy erről szó sincs : „Az AMG a csúcsteljesítményű márka, és a Forma–1-es autók csúcsteljesítményűek. A Mercedes név viszont nem fog eltűnni az F1-ből, épp ellenkezőleg: A karosszériánk neve Mercedes lesz, és a csapat neve is mindig Mercedes lesz. Ezenfelül az AMG is itt van. Az AMG-t képviseljük csúcsteljesítményű márkaként, és szeretnénk láthatóbbá tenni az AMG-t, mint amilyen szinten ma áll ilyen szempontból. Technológiai együttműködés van a két cég között, de marketingvonzerőt és figyelmet is biztosítunk nekik.”

Ahogy korábban szó esett róla, a Mercedes szeretné az utcai autókba is átültetni az F1-ben használt technológiát, mint a Mercedes AMG Project One esetében, hiszen a németek minden erővel az elektromosságon dolgoznak. Az AMG is ebben kapott volna nagyobb szerepet, illetve kapnak is, de ahogy Wolff is elmondta, nem lesz semmilyen változás az F1-es csapatban pusztán emiatt.

 

forrás: Racefans

Ajánlott cikkek