Fernando Alonso: „Mindenünk megvan egy NAGY DOBÁSHOZ!”

Igencsak szembetűnő a Renault F1-es istállójának fejlődése. A folyamatos erős pontszerzések után a francia csapat az előző hétvégén megszerezte az első dobogóját is. Alonso természetesen már dörzsöli a tenyerét…

Nem csupán az autóban rejlő potenciál ível felfelé, a gyárban és a versenyhétvégéken dolgozó személyi állomány is egyre nívósabb. Olyannyira, hogy a jövőre visszatérő spanyol világsztár szerint minden adott, hogy 2021-ben belökjék az ajtót, és komoly eredményekért harcoljanak:

„A 2020-as fejlődésünk és a hétvégi dobogónk nagyon reménykeltő. Természetesen nem rugaszkodhatunk el a földtől, hiszen a nagy szabályváltozások még odébb vannak, de bizakodóak vagyunk. Elindult valami, nagyszerű emberek dolgoznak a projekten, remek támogatóink és csodálatos szurkolóink vannak. Úgy gondolom, mindennel rendelkezünk ahhoz, hogy maradandót alkossunk, és már 2021-ben is komoly eredményeket érjünk majd el.” – nyilatkozott rettentően motiváltan a kétszeres vb győztes pilóta.

Alonso véleményét Cyril Abiteboul is osztja. Noha a csapatvezető kicsit visszafogottabb, bizakodásának adott hangot:

„Az elmúlt hetek magukért beszélnek, egyre jobban értjük, mi miért történik az autónkkal, jobban érezzük a beállításokat, amelyek így jobban is működnek. A Nürburgring egy hatalmas leszorítóerőt igénylő pálya, amelytől nagyon tartottunk, de sikerrel abszolváltuk a kihívást. Normál körülmények között még nem vagyunk dobogóesélyesek, de ha valami változó kerül a képletbe, azonnal képesek vagyunk rá lereagálni, és eredményre váltani.”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Sky Sports

Forrás: FansBrands

Ajánlott cikkek