Nem lehetetlen küldetés

A Sződy fivérek 2021-ben 21. versenyévüket, az Országos Szlalom Bajnokságban pedig a 13. versenyszezonjukat kezdik meg most vasárnap. Autó bemutatójukon – amely a jelen korlátozások miatt meghívottak nélkül zajlott – kérdeztük őket az idei tervekről.

RaceVloggers: A szokásos hosszú tél és a sajnálatos bizonytalan időszak után végre elindul a bajnokság. Mondhatjuk első fecskék vagytok, mint mezőny.

Sződy Zsolt: Mondhatjuk, hiszen tavaly is a szigorítások feloldása utána a szlalom volt az egyike azon autós szakágnak, amelyik már június elején rajtolhatott. Most, hogy már nem váratlanul ér bennünket a pandémia, a szabályok betartásával indulhat a 2021-es szezon a tervezett időpontban.


RaceVloggers: Készültetek, gondolom már jó előre és vártátok az áprilisi szezonkezdetet. Milyen változásokkal, újításokkal indultok idén?

Sződy Szabolcs: Az autó műszaki állapota még jobb lett és a felújítások is megtörténtek az Opel Tigrán. Szakszerviz készítette fel télen. Ezúton is nagyon köszönjük az Opel Gaál Gödöllő szervizmunkáját. Szebb és látványosabb dekorációt terveztünk az autónak. Ez nagy részben a főszponzorunk miatt is lett kékesebb, így idén a Cleanowash.hu színeiben versenyzünk, szó szerint is.

RaceVloggers: Akkor biztos háttérrel indultok neki a szezonnak, egy megnyugtató és motiváló. Mik az idei célok?

Sződy Zsolt: Cél nem is lehetne más, mint a kategória bajnoki cím. Ezt tűztük ki célul. Azonban amivel idén igazából elégedettek is lennénk, azok a futamon elég dobogós, majd az év végén is elérhető dobogós helyek. Ahogy ez sikerült is 2020-ban. Viszont az egy nehéz év volt. Most egy kiszámíthatóbb versenynaptárat és szintén jó versenyeket szeretnénk az eredményeink mellett.


RaceVloggers: Negyedik évet kezditek az Opel Tigrával. Fokozatosan léptetek előrébb évről-évre. Szerintetek mennyire versenyképes az autótok egy bajnoki cím eléréséhez?

Sződy Szabolcs: Jó kérdés. Ezt pontosan nem tudjuk, de a szlalomban nem feltétlenül a lóerők döntenek. Opelünk nem a legkönnyebb versenyautó, de erős, jól gyorsul és igen jó mozgású, vagyis fordulékony autó. Ez a szlalomban alapvető fontosságú. Tehát nem csak szép és sportos a formája, hanem megy is. Azt nem tudjuk, hogy milyen erőviszonyok lesznek, de ez év közben majd kiderül. Pályafüggő is, kinek melyik versenyhelyszín lesz kedvezőbb. Ettől változatos és kiegyensúlyozott a bajnokság.

RaceVloggers: Akkor egy izgalmas szezonnak néztek elébe. Mint médiatámogatótok is, kívánunk karcmentes versenyeket és dobogós helyezéseket! Hogy aztán majd év végén kiderüljön, elég volt-e a teljesítmény az idei év végi dobogóhoz vagy dobogókhoz.

Sződy fivérek: Köszönjük szépen, ezen leszünk. Igyekszünk a lehető legjobban teljesíteni.

Fotók: Track Racing  

Ajánlott cikkek