MotoGP: Valentino Rossi nyitott az átigazolásra

Valentino Rossi elismeri, hogy nyitott lenne a Yamaha szatellit MotoGP csapatához, a Petronas SRT-hez igazolni, ha ezzel meghosszabbíthatja a karrierjét.

A Yamaha nehéz döntés előtt áll a gyári csapat 2021-es felállásának kapcsán, mivel a tavaly kiemelkedően teljesítő újonc, Fabio Quartararo erős lobbit folytat a vezetőségnél, ám jelenleg még a Rossi, Maverick Vinales párosnak fix helye van az alakulatnál.

A Ducati nem titkolta érdeklődését Vinales iránt, miközben Quartararo is kiemelkedő név a versenyzői piacon. Széles körben elfogadott tény, hogy Rossinak mindig lesz helye a Yamahanál, de az olasz először ismerte el, hogy fontolgatja a helycserét Quartararoval, ha úgy dönt, hogy nem vonul vissza a 2020-as szezon végén.

„Nem látok nagy különbséget a maradás és a Petronasra való váltás között” – mondta Rossi a La Gazzetta dello Sportnak egy nemrégiben készített interjúban.”Inkább szeretnék ott lenni, ahol vagyok, de hárman pályázunk két helyre, szóval kell lennie egy B tervnek is – ez lehet számomra a Petronas. Meglátjuk, talán Vinales elmegy és Quartararo váltja, de ki tudja.”

Hozzátette: „Szükségem lesz egy kis időre a dolgok megértéséhez a szezon közben. Beszélek (a csapatfőnök Lin) Jarvis-szel és a Yamaha-val, hogy tudjam, ők mit gondolnak.” Rossi a múlt hónapban azt mondta, hogy jobb, ha nem újítja meg szerződését, ha eredményei nem javulnak 2020 elején.

Ajánlott cikkek