Monaco és nyári szünet nélkül lehet idén Forma 1!

Mindenki tisztában van a jelenlegi helyzettel, ami nagyban befolyásolja az összes eseményt is. Ez alól a Formula 1 sem kivétel. A koronavírus miatt először az Ausztrál nagydíj elhalasztásával szembesültünk (nem sokkal az első szabadedzés kezdése előtt), majd elindult a dominó. Végül a szervezők azt a döntést hozták, hogy a nyári szünetet most tartják meg annak érdekében, hogy később a lehető legtöbb futamon meg tudják szervezni. Kérdés, hogy meddig húzódik majd ez az egész dolog, és, hogy mikor sikerül egyáltalán elindítani az idei szezont.

Ami biztos, hogy 66 év után először elmarad a Monacoi Nagydíj!
A világ egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező autóversenyét idén biztosan nem láthatjuk majd, hiszen a szervezők úgy döntöttek, hogy későbbi időponttal sem szeretnék megszervezni az eseményt.
Monacoban először 1929-ben rendeztek versenyt, majd 1950-ben a Formula 1 első szezonjában is helyet kapott a versenynaptárban, 1955-től pedig minden évben visszalátogatott ide a Száguldó Cirkusz mezőnye.
Az egészen biztos, hogy a Monacoi nagydíj kihagyása nagy érvágás lesz mindenkinek, hiszen versenyzőként és nézőként is az egyik legélvezetesebb pályák közé tartozik, még ha a versenyek sokszor unalmasak is.

Szerencsére bőven van verseny a naptárban, így ha szerencsénk van és gyorsan átvészeljük ezt az időszakot, akkor láthatunk még versenyeket.
A Forma-1 szervezői nemrég arról számoltak be, hogy a május 3-i hollandiai és a május 10-i spanyolországi futamot is egy későbbi időpontban rendezik, amelyről egyeztetnek a helyi rendezőkkel.
Amelyik futamoktól szinte biztosan búcsúznunk kell idén Auzstrália és Monaco mellett, az a Bahreini Nagydíj (március 22.), a Vietnami Nagydíj (április 5.) és a Kínai (április 19.) Nagydíj. Az idei szezon pedig júniusban Azerbajdzsánban indulhat útjára, korábbi sajtóhírek szerint a tervezett 22 futamból 18-at rendeznének meg.

Ajánlott cikkek