Mérföldkőhöz érkezett a szolnoki Enduro és Motocross Pálya!

A Szolnoki Pelikán Motoros Egyesület április 9-én, szombaton rendezi fennállása első Endurocross OB-jét.

Ez is azt mutatja, hogy a világjárvány ellenére a szolnoki terepmotoros élet nem csak jelen van, de talán pezsgőbb, mint valaha… Az egész évben használható 5.1 km-es endurocross nyomvonallal rendelkező intézmény a 2000-es évek közepén három egymást követő évben már adott otthont Motocross OB fordulónak, viszont a pályaüzemeltetés számára kedves Endurocross-ban eddig csak kisebb, ugyanakkor színvonalas amatőr háziversenyeket, úgynevezett Bogrács Derbiket rendeztek, ráadásul abból is kilencet. Ezek pedig nagy népszerűségnek örvendtek a terepmotoros társadalomban, így nem meglepő, hogy a MAMS már hosszabb ideje egyeztetett a Szolnoki Pelikán Motoros Egyesülettel egy nagyszabású Endurocross OB megvalósításáról.

A pontos követelmények tisztázása után Mátyus Gábor (egyesület elnöke) rábólintott, így Szolnokon rendezik az OB 3. fordulóját, amely a bajnokság legkeletibb helyszíne. Ez sok indulónak szimpatikus, mivel nincs messze Budapesttől, így költséghatékony lesz számukra arészvétel. Sajnos, sokan nem tudnak ellátogatni a nyugatabbra található helyszínekre, ahol a szokásos kiadások mellett kalkulálni kell a szállás árával is.

Az egynapos rendezvény mögé a komoly támogatók mellett számtalan önkéntes is beállt, akik a szalagozásban és egyéb munkafolyamatokban is segítenek. Az esemény fővédnöke Szolnok város polgármestere, Szalay Ferenc, aki személyesen is részt vesz majd a szombati viadalon. A szervezők előzetesen 150-200 nevezőre és 2-3000 nézőre számítanak. Utóbbiak számára INGYENES a belépés a depó területére is, viszont a belépéskor adományozhatnak az SMA beteg kisfiú, Galó Tomika kezelésére. (A linkre kattintva többet is megtudhatsz róla.)

A versenyzők még leadhatják nevezésüket a linkre kattintva. Ők a gyermek kategóriától, az amatőrökön át egészen a profi szintig mérhetik össze tudásukat és kitartásukat.

FONTOS! A versenyen csak lincenccel rendelkező vagy napi licencet váltó sportolók nevezhetnek. A napi licenc váltása sportorvosi igazoláshoz kötött.

A rendezvény tervezett időrendje a következő:

Ifi 50/65 felvezető – 8:10

Ifi 50/65 start (25′) –  8:25

Ifi 85/Lady felvezető – 9:00

Ifi 85/Lady start (35′) – 9:15

Hobbi felvezető –  10:00

Hobbi futam start (60′) – 10:30

Ifi 50/65 2. futam start (25′) – 11:45

Ifi 85/Lady 2. futam start (35′) – 12:25

Profi felvezető – 13:10

Profi futam start (120′) – 13:30

Díjkiosztó – 16:15

Az Endurocross Bajnokság 3. fordulójának Facebook eseményét a linkre kattintva találod!

Ajánlott cikkek