Mercedes: Bottas nem lesz második számú!

Lewis Hamilton 2019-ben megszerezte a 6. Világbajnoki címét, ami a Mercedes hatodik vb címét is jelentette egyben. Ha ilyen formában folytatják a munkát, akkor idén valós esélyük lesz beállítani Michael Schumacher rekordját – gondoljunk bele, pár évvel ezelőtt elképzelhetetlennek tartottuk, hogy valaki utolérheti Schumachert, most pedig a Mercedes “karnyújtásnyira” van Hamiltonnal ettől.

Toto Wolff a Mercedes csapatfőnöke elismerte, nagyon vonzónak találja és a konkrét célok között szerepel, hogy a 2020-as szezonban elérjék ezt az elképesztő számot, azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy van egy finn versenyzőjük, aki elég komoly hullámvölgybe került az elmúlt években. Gondolom mindenkinek rémlik a 2018-as, amikor Bottas egyetlen futamot sem tudott nyern, miközben Hamilton bajnoki címet ünnepelt. Nagy gyomros volt, de Bottas megrázta magát és 2019-ben jól kezdett. Sajnos pár futam után a lendülete megtört és ismét Hamilton árnyékában maradt. Wolff reméli, a következő szezonban Bottas komoly ellenfél lesz, de természetesen Hamiltonnak is szorít. 

 „Mindig semlegesek voltunk a versenyzőinkkel, és szeretnénk mindig azonos feltételeket, azonos lehetőségeket biztosítani. Meglátjuk, mire jutunk 2020-ban, és bízom benne, hogy Valtteri remek szezont fut. Közben nyilvánvalóan szorítani fogok Lewisnak is, hogy mindent megtegyen Michael rekordjának beállításáért.” – nyilatkozta Wolff. 

Meglátjuk, mit hoz majd az új szezon, én nem tartom valószínűnek, hogy Bottas fel tudja majd venni a versenyt Hamiltonnal egy teljes szezonon keresztül, de az tény, hogy a világbajnoki csatának jót tenne. 

Ajánlott cikkek