Marquez: Nem erre számítottam! – MotoGP

Marc Marquez fájdalmai ugyan kisebbek, mint tavaly ilyenkor, de gyengébbnek is érzi magát, így még nem áll készen arra a címvédő, hogy gyors legyen és egy teljes versenytávot teljesítsen, árulta el a mai tesztnap után.

Miután megműtötték a jobb vállát Marc Marqueznek, a rehabilitáció lassabban haladt, mint a tavalyi szezonban, több komplikáció is fellépett, ami megnehezítette a spanyol dolgát. Saját bevallása szerint nagyjából 70 százalékos állapotban érkezett meg a sepangi tesztre Honda címvédő motorosa, aki az egyik legkevesebb kört is teljesítette a pénteki nyitányon, bár ez várható is volt, az elmúlt hónapok nyilatkozatai után. A nap végén pedig elmondta: rosszabbul áll a helyzet, mint, ahogyan azt várta.

„Teljesen más, mint egy éve ilyenkor… akkor nagyobb fájdalmaim voltak, de erősebbnek is éreztem magam. Idén kisebb a fájdalom, de nincs is annyi erőm. Már azelőtt számítottam erre, hogy ideutaztunk volna, mert az egyik fontos izom a vállban még nincs tökéletes állapotban. Szóval számítottam rá, de amikor először kimentem a motorral, rosszabb volt sokkal, mint amilyennek gondoltam.”

Attól azonban nem kell félnünk, hogy a világbajnoki címvédő könnyen fogja adni a bőrét, hihetetlenül  keményen készül a szezonra, mindent megtesz, hogy a lehető legjobb formában legyen, de az első futamokon talán még egyszerűbb helyzetben lehetnek a többiek. Minden esetre az egészen biztos, hogy ha valaki idén le akarja győzni a spanyolt, nagyon keményen oda kell csapnia. Hogy ez vajon Andrea Dovizios, Fabio Quartararo, Valentino Rossi, vagy éppen Maverick Vinales lesz-e, az majd év közben kiderül. 

Ajánlott cikkek