Marquez: A motorzást szeretem, nem az életveszélyt!

Mielőtt elindul a MotoGP 2020-as szezonja, Marc Marquezt kérdezte a GPOne újságírója a ManTT-vel kapcsolatban az egyik intérjúban. Maquez azonban nem rajong túlsgosan az ötletért, hogy valaha is részt vegyen a legendás versenyen, ennek ellenére mélyen tiszteli a TT-n induló versenyzőket. Márquez elmondta, hogy őt nem vonzza a sziget, mármint nem csak mint versenyzőt, hanem mint nézőt sem. A magyarázta egyszerű: őt nem szórakoztatja az, ha emberek az életüket kockáztatják.

„Szeretek szórakozni, élvezni a motorozást és keresni a határokat. A Man-szigetet viszont úgy látom, hogy ott az életedet teszed kockára. A motorozást élvezem, nem az életveszélyt.”

Valószínűleg sokan meglepődtek ezen a nyilatkozaton, hiszen Marquez az egyik legtöbb kockázatot vállaló versenyzője a MotoGP-nek, és annak ellenére, hogy rengeteg versenyt nyert a nyolcszoros világbajnok, legalább ennyiszer esett is eddigi karrierje során.

A Man TT valóban a világ legveszélyesebb versenye. A legendás verseny 1907-ben indult és 2019-ig 151 versenyző veszítette ott életét, hivatalos információk szerint.

Ajánlott cikkek