Lewis Hamilton vigaszra lelt Lauda régi üzeneteiben

A Forma-1 hatszoros világbajnoka, Lewis Hamilton azt állítja, hogy hiányzik neki Niki Lauda támogatása és továbbra is átnézi a régi üzeneteiket.

A Mercedes ügyvezető elnöke, az F1 háromszoros világbajnoka, Niki Lauda a Monacói Nagydíj hetében hunyt el, így a csapat tisztelete jeléül piros glóriát tett az autóira, Hamilton úgyszintén vörös sisakot viselt. Lewis később beismerte, hogy a szezon folyamán küzdött a „démonaival”, Lauda halála, és a Formula 2-ben szereplő Anthoine Hubert Belga Nagydíjon bekövetkezett végzetes balesete miatt. 

A Mercedes hatszoros világbajnokának azóta is nehéz megbirkóznia Lauda elvesztésével.

„Hiányoznak az üzenetei, a videók megosztása és a rengeteg beszélgetés. A támogatása nélkül valószínűleg nem lennék ebben a csapatban, sőt nélküle a csapat sem tartana ott, ahol. Baromi szókimondó volt. Megszorongatta a golyóinkat. Ebben volt a legjobb. Mindig őszinte volt velem. Ő megértette, milyen nehéz hétvégéről hétvégére jól teljesíteni, még ha hibát is követsz el. E tekintetben is egy hatalmas támasz volt számomra.” – nyilatkozta Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton 2013-ban került a McLarentől a Mercedeshez, ebben a csapatváltásban nagy szerepe volt Niki Laudának is. 

„Mondott bizonyos dolgokat rólam a tévében… Aztán hirtelen abban a helyzetben voltam, hogy döntést kellett hoznom. Megcsörrent a telefonom, és láttam, hogy Niki hív. Azt gondoltam: oké, legyen! Nem igazán ismertem őt, ezért elsőre nem bíztam a dologban… Végül ott ültem Ross Brawnnal és Niki Laudával egy szállodai szobában és a jövőmről tárgyaltunk.” – emlékezett vissza a brit pilóta.

Utolsó találkozásukról elmondta: „Nagyon nehéz volt őt úgy látni. Akkor már kerekesszékben volt, de én nagyon reménykedtem, hogy hamar visszatér közénk.”

Ajánlott cikkek