Kiss Norbert győzött a kamionosok utolsó futamán is a Hungaroringen

Kiss Norbert, a Révész Truck Racing Team kétszeres Európa-bajnok versenyzője győzött a gyorsasági kamion Eb magyarországi állomásának negyedik futamán vasárnap, a Hungaroringen zárt kapuk mögött zajló Super Racing Festivalon.

A 35 éves szombathelyi pilóta a nyolcadik pozícióból startolva, nagyszerű előzésekkel verekedte át magát az előtte haladókon, és megérdemelten nyerte meg a versenyt.
    

Kissnek a fordított rajtrács szabálya miatt kellett ezen a viadalon a nyolcadik pozícióból startolnia, mivel az előző, harmadik futamon győztesként intették le. A szombathelyi versenyző a rajt után nem bízott semmit a véletlenre, ellentmondást nem tűrően verekedte át magát az előtte haladókon, a második kör közepére már második volt, és üldözőbe vette a vezető francia Anthony Janiecet. Kiss másfél kör alatt közel két másodpercet hozott riválisán, akit aztán az ötödik kör elején az első kanyar féktávján könnyedén megelőzött.
    

A kétszeres Eb-győztes hétvégi harmadik diadalát innentől már senki nem tudta megakadályozni, mögötte az Eb-címvédő német Jochen Hahn lett a második, míg Janiec a harmadik.
    

Kiss így a hétvégi négy futamból hármat megnyert, az első, szombat kora délután rendezett viadalon pedig második lett, ezzel átvette a vezetést az összetett pontversenyben.
    

„Nagyon büszke vagyok, és nagyon köszönöm a csapatnak, az egész Révész Truck Race Teamnek és külön Révész Bálintnak is, hogy ebben az elmondhatatlanul nehéz évben is kitartott mellettünk, és végigcsináltuk ezt az egészet” – mondta az MTI-nek Kiss a verseny után.
    

Hozzátette, tudta, mire képesek, de szombaton az esős időjárásban ezt nem tudták megmutatni, emiatt dühös volt.
    

„Ez a mai az egész versenyzői pályafutásom legkomolyabb napja, minden szempontból a legjobb teljesítmény, a legjobb csapattal és a legjobb autóval” – jelentette ki a kétszeres Európa-bajnok, megjegyezve, hogy a negyedik futamon jelentős kockázatot vállalt minden előzésénél, de a verseny előtt a csapattal azt a döntést hozták, hogy a nyolcadik rajthelyről is megpróbálnak harcba szállni a győzelemért.
    

A kamion Eb idei szezonja a tervek szerint az olaszországi Misanóban zárul november 14-15-én.


 

Végeredmény, 4 futam (11 kör, a dobogósok):
——————————————-
1. KISS NORBERT (MAN) 25:39.116 perc
2. Jochen Hahn (német, Iveco) 11.547 másodperc hátrány
3. Anthony Janiec (francia, MAN) 19.323 mp h.

    korábban:
    3. futam:
1. KISS 25:28.497 perc
2. Adam Lacko (cseh, Freightliner) 13.035 másodperc hátrány
3. Hahn 15.146 mp h.

    szombaton:
    1. futam:
1. Lacko 29:08.719 perc
2. KISS 24.537 mp h.
3. Hahn 28.733 mp h.

    2. futam (7 kör alapján):
1. KISS 18:27.410 perc
2. Lacko 14.873 másodperc hátrány
3. Teo Calvet (francia, Freightliner) 19.764 mp h.

Fotó1: A győztes Kiss Norbert, a Révész TRT versenyzője a dobogón a 2020 FIA kamion Európa-bajnokság negyedik futama után a mogyoródi Hungaroringen 2020. október 18-án. MTI/Kovács Tamás 

Fotó2:A későbbi győztes Kiss Norbert, a Révész TRT versenyzője MAN versenykamionjával a 2020 FIA kamion Európa-bajnokság harmadik futamában a mogyoródi Hungaroringen 2020. október 18-án. MTI/Kovács Tamás

Ajánlott cikkek