Kecskés Tamás viharos körülmények között húzta a gázt Jesolóban!

A New Times Racing fiatal pilótája az Európa-bajnokság után visszaült a pocketbike-ra.

A jesolói aszfaltcsík gyors és dinamikus, ahol minden apróság számít, az időjárás pedig a barátságtalanabb arcát mutatta, ezért új technikai elemek elsajátítására volt szüksége.  

Már a pénteki első felmenetelt elmosta az eső, utána viszont a nap további 5 edzését megtartották. Tamás ezek alkalmával folyamatosan gyorsult, már amennyire ez lehetséges volt a zord körülmények között. Ugyanis a magas páratartalom mellett a pálya csúszós jellege is nehezítette a stopperrel való harcot. Ennek ellenére szép, intenzív fejlődést mutatott és sikerült felzárkóznia a középmezőnyhöz.

A versenyek napján szép napsütéses, de szeles időjárás köszöntötte a pályára érkezőket. Tamás az időmérő edzés alkalmával sajnos nem tudott tiszta kört menni, így a mezőny végéről várta a rajtot. Ez azért is bosszantó, mert a potenciál megvolt benne, ugyanis az  előző napi köridejeihez képest 2,5 másodpercet javított.

Mind a két futamon a 14. rajtkockát foglalta el. Az első megmérettetésen végül a 12. helyen ért célba, míg a délután második futamát pontszerzőként fejezte be.

Ajánlott cikkek