Kecskés Bence megőrizte összetett 3. helyét Navarrában

Az MDR Competition Team színeiben versenyző magyar ifjú 7. helyen végzett a spanyol kupasorozat kaotikusra sikerült navarrai fordulóján.

Az aktuális forduló, pontosabban a szeszélyes időjárás alaposan megtréfálta az indulókat… A pénteki edzésnapon még minden rendben volt, Bence is szépen gyorsult. A nap végén pedig úgy érezte, hogy többet ki tud hozni ebből a pályából.

Szombat reggelre hatalmas fordulatot vett az időjárás, a hőmérséklet több, mint 10 celsius fokot zuhant. A hirtelen lezúduló özönvíz szerű eső, dörgés és villámlás kitartott egész nap. Emiatt a szervezők törölték az egész napot, így Bence két időmérőjét is. A vasárnap reggeli warm up helyett tartottak egyetlen mért edzést, majd délután egy versenyt. Előbbit még felszáradó íveken esőgumival, a délutáni megmérettetést pedig már száraz körülmények között teljesítették a versenyzők.

A futamot három kör után piros zászlóval megállították egy baleset miatt, addig Bence jó helyen állt, viszont az újraindítás után a táv felétől küszködött. Érezte, hogy valami a hasa, csípője környékén szúrja, ez kizökkentette az amúgy trükkös pályához szükséges koncentrálásból. Ezért a tizedik helyről indulva a hetedik helyen intette le a kockászászló. A verseny végén, – amely a piros zászlós megszakítás miatt 14 kör helyett 9 körös lett – kiderült, hogy több helyen hatalmas darázscsípések találhatók a felsőtestén, a pályaorvosok ellátták és antihisztamin injekciót is kapott.


Érdekesség, hogy a pálya bejárata melletti tó a heves esőzések miatt kiöntött, ennek következtében nem lehetett bejutni a paddockba a főbejáraton keresztül. Így a szervezők egy másik bejáratot nyitottak meg.

Bence egy percet sem pihen, hiszen pénteken már az AAIMC (Alpokadria) Bajnokság szlovákiaringi fordulójának edzéseit kezdi meg Stock 600 kategóriában, amit szeretne eredményesen zárni.

Ajánlott cikkek