Kakucsi katlan – beszámoló a szlalom futamról Track Racing Team

Alig telt el két hét és máris a negyedik futama kezdődött a Magyar Szlalom Bajnokságnak.

Ezúttal a már jól ismert és kedvelt Kakucs Ringen. A forró, nyári napon, 32 fokban 79 induló várta a kezdést július 8-án.

Pályaelemzés

Már korán reggel érezhető volt, hogy nem lesz hűvös a versenynapon. A megérkezést követően a depóban egy gyors felkészülés következett, majd a pályabejárás.

„Kedvelt és gyors pálya.  Szeretjük mi is, ahogy a mezőny nagy része vagy szinte mindenki, úgy gondoljuk. Van egy-két trükkös kanyar, ez persze a bóják elhelyezésétől is függ. De most egy igen gyors vonalvezetésű lesz. Ez jó is, mivel az előző két futamunk inkább a lassabb és technikásabb volt.” – elemezték a pályán a Sződy fivérek, Szabolcs és Zsolt.

Az versenyzői eligazítás majd az autós edzés után az első mért köröket indították.

Versenykörök

Zsolt a 29-es rajtszámmal indult:

„Ez a kör most jó próba volt arra, hogy már mért körben milyen lesz a vonalvezetés, a tapadás. Megfelelő, ezért ebből tovább lehet gyorsulni.” – mondta Zsolt, egy 01:55,333-as köridővel.

Szabolcs a 70-es rajtszámmal vágott neki a távnak:

„Jó ritmusa van a vonalvezetésnek, mind a szlalom, mind a kanyarok szempontjából. Szépen lehet fűzni egyiket a másikból. Sajnos a célegyenes utáni jobbosban egy eldőlt bója módosította az ideális ívemet, azonban ezt a második körömben már belekalkuláltam.” – elemzett Szabolcs. Körideje 01:57,444 lett.

A második körben Zsolt hibázott kettőt. A célegyenes utáni kanyarok egyikében kisodródott balra, de megfogta az autót. Betonra került, de legalább nem a fűre. Azonban ez időveszteséggel járt és mellé jött egy bójázás is, így körideje csak 01:58,504 lett. 

Szabolcs javított bő fél másodpercet 01:56,853-as köridejével.

A kisebb ebédszünet után Zsolt hasonlóan jó kört futott, mint elsőre:

„Jó meleg már az aszfalt, sőt… . A gumik egy kicsit már túlmelegednek, de még mindig jó a tapadás. Lényegében ugyanolyan kört mentem most, mint elsőre.” – állapította meg Zsolt, és valóban a köridő minimálisan tért el a délelőttitől: 01:55,281 mp.

Szabolcsnak is szinte azonos időt mutatott az óra:

„Valóban a legmelegebb volt most. De nekem ez jó körnek ígérkezett. Mindenhol megpróbáltam a leggyorsabban autózni. Végig, ahol csak lehetett nyomtam a gázt, ennyi sikerült most” – így Szabolcs. Záró körének eredménye 01:56,958 lett.

A jól „pörgetett” futamok után már 14 órakor véget ért a verseny. Néhányak még autózhattak nem mért köröket, élményként. Majd a díjkiosztó követte ezt.

 

Eredmények

12 induló mérettette meg magát az S3-as kategóriában. Zsolt a nyolcadik helyen, Szabolcs a kilencediken végzett. Előbbi két, utóbbi sajnos nem ért pontot.

 

Tabella

Hanák Gábor               40 pont

Becseics Branko          32 pont

Felfalusi István            23 pont

Ifj. Hanák Gábor         22 pont

Bocskai Zsolt              16 pont

Nagy Nándor                9 pont

Sződy Zsolt                  8 pont

Borbély Bálint              4 pont

Krista Nikolett              3 pont

Sződy Szabolcs            3 pont

Ördögh Mixi                 1 pont

A verseny összefoglalója a Track Racing versenyzőitől:

„Jó meleg volt, de bírjuk és ez a hőmérséklet optimális egy versenynapon. A tapadás miatt, ami kiváló autózást biztosít, főleg egy ilyen épített pályán. Eredményünk nem túl jó, azonban jól autóztunk, és ha ezzel ilyen szempontból nem is lehetünk elégedettek, mégsem vagyunk csalódottak. Tempónk megvolt, de a szinte két-két azonos köridő megmutatta, hogy most ebben ennyi volt. Nagyban befolyásolta a köridőket az egyre melegedő aszfalt, de így is megfelelő volt minden körülmény. Most jó pár hétig nem ülünk versenyautóba, kezdődik a nyári szünet.” – foglalták össze a versenynapot a Sződy fivérek.

 

Ahogy elhangzott, most egy hosszabb, öt hetes szünet következik a bajnokságban.

Legközelebb az államalapítás ünnepe előtti nap, azaz augusztus 19-én mérkőznek meg a versenyzők megint, de már a monori M-Ringen.

Beszámolónkat a Track Racing versenyéről itt a RaceVloggers-en a verseny utáni héten jelentetjük meg.

 

www.racevloggers.hu

 

Fotók:

Track Racing

Ajánlott cikkek