Jótékonysági „verseny” a fővárosban

A JÓTÉKONYSÁGI Limuzinos Luxusautók Felvonulása Rendőri Kísérettel névre hallgató rendezvény a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében – így telt a Track Racing párosának szerdai napja.

150 hátrányos helyzetű gyermeknek segítettek a szervezők, cégek és a sofőrök, akik Budapesten autóztatták meg a gyerekeket. Immár második alkalommal a #RaceVloggers partnere, Sződy Szabolcs és Sződy Zsolt autóversenyzők is részt vettek az eseményen:

 „Nagy örömmel jöttem, hogy részt vegyek a rendezvényen, első alkalommal vezettem és autóztattam itt. Élmény volt felvezetéssel körbejárni a belvárost és közben kis utasainkat megörvendeztetni. Jó dolog jót tenni, emlékszem, gyerekként mennyire szerettem a Közlekedési Múzeumba járni, vagy autós felvonulást és veterán autókat nézni.”– mondta Zsolt.

A luxusautók között a legnagyobb feltűnést három hosszú party limuzin jelentette, illetve a School Bus, azaz iskola busz, amely 50 főt képes utaztatni. A Ford Mustang és a Mercedesek mellett egy 1973-as Cadillac kabrió is jelen volt, illetve Ferrari, Corvette és egy Lamborghini is a legkisebbek nagy örömére.

Versenyautóból egy vett részt a rendezvényen, a Sződy fivérek Opel Tigrája, amelyet érdeklődéssel néztek és fotóztak a megjelenők.

Az autós konvoj a Hősök teréről indult, majd egy kis pihenőre megálltak Budán, a Várkert Bazár előtt. Itt készültek el a csoportképek, majd a Clark Ádám téren áthaladva a Bem rakparton folytatta útját a felvonulás, amely egy szép nagy karikát leírva végül visszatért a kiindulási ponthoz.

A megjelent közéleti sztárvendégek tovább emelték a rendezvény színvonalát: Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózó, Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője és Kis Grofó popénekes, előadó is tiszteletét tette.

Szabolcsnak is élmény volt a vezetés, erről mondott összegzést a nap során:

 „Két fiatalember kis utasunk volt az Opel hátsó ülésein, nagyon tetszett nekik az autózás. Egyikük már a nap elején kiszemelte a Tigrát, és ezzel szeretett volna gurulni. Viccesen meg is jegyeztem nekik, most úgy érezhetik magukat, mint az elnökök: a hátsó ülésen, sofőrrel és rendőrmotoros felvezetéssel utazhatnak Budapest utcáin.

Ráadásul egy nagyon szép és látványos útvonalon! Reméljük, a sok érdekes jármű között mi is tudtunk egy kis színt csempészni a felvonulásba. Köszönet és elismerés a szervezőknek, hogy egy élménydús és kellemes napot rendeztek a gyerekeknek, és az autósoknak, segítőknek egyaránt.” – foglalta össze a napot Szabolcs.

 

Fotók: Kapisinsky Zsuzsa

Ajánlott cikkek