Gender Racing sikerek – Gokartban is!

A Gender Racing Team legifjabb versenyzője Gender Tomika lassan már második éve koptatja versenyszerűen a gokartpályákat, az idei versenyszezonban a különböző Rotax sorozatok Micromax kategóriájában.

Idáig az osztrák VPD Racing biztosította ehhez a versenytechnikát. A 2020-as versenyszezon igencsak küzdelmesre alakult a számára. Bár sokszor villantott meg remek részeredményeket, ott volt az élmezőnyben, de a technika ördöge sokszor közbeszólt, vagyis ha pontosabban akarunk fogalmazni, akkor mondhatjuk úgy, hogy csúnyán beleköpött a levesbe!

Aztán volt olyan is, mikor a küzdelem hevében versenyzőnk hibázott, és került a gumifalba, vagy saját hibáján kívül keveredett versenybalesetbe, ami elütötte a jó helyezés megszerzésének lehetőségétől. Persze a versenyfutamoknak mindig akkor van vége, amikor belengetik a kockás zászlóz, így nagyon illik ide egy nemrég fájóan hirtelen elvesztett rally navigátor sporttársunk sokat hangoztatott mondása: „Aki harcol, az sebesül!”

Persze, egy igazán elszánt sportoló a hibákból, a balszerencsés helyzetekből is mindig próbál tanulni. Szerencsére azért minden hullámvölgy egyszer csak megindul felfelé – így történt ez Gender Tamásnál is.

A technika viselkedése is sokat javult, mikor gokartja egy új vázat kapott és ahhoz sikerült jó beállításokat találni. Ezzel futott neki nemrég Kecskeméten a Gokart OB ötödik bajnoki fordulójának. Már az edzések alatt is folyamatosan gyorsult, és az időmérőn megfutotta a pályán eddig elért legjobb körét, így a versenyfutamokon a második sorból rajtolhatott. A versenyek nagyon küzdelmesre sikerültek, volt amelyiken hamar az élre is állt a rajtnál, és minden
futamban tartotta a lépést az élmezőnnyel. Néhány kiosztott időbüntetés kapcsán rendkívül szorosra sikeredett a végelszámolás, de a három versenyfutam összesítése után végül a győzelmi dobogó harmadik fokára állhatott fel Tomika, mely eddigi kis pályafutása egyik legjobb eredménye.

Pontosabban csak volt, mert egy héttel ezelőtt az XForce csapattól – akiknek ezúton is köszönet a lehetőségért – meghívást kapott Belgrádba, ahol egy ismeretlen pályán, ismeretlen és erősebb technikával, egy Parolin versenygéppel a Rotax MiniMax kategóriában állhatott rajthoz a CEZ mezőnyében. A kis versenyzőnk sem az új kategóriától, sem az erősebb versenygéptől, sőt az
ismeretlen pályától sem szeppent meg, és végig folyamatosan gyorsulva ott volt az élmezőnyben. A teljesen új körülményeket még az időjárás változékonysága is tetézte, mivel volt, hogy vizes pályán kellett teljesíteni a köröket.

Tomika végül komoly küzdelemben a kategória ezüstérmes helyére állhatott fel a dobogóra, ahol eddigi pályafutása legnagyobb és legfényesebb trófeáját vehette
át!

Nem csoda, hogy ilyen sikerek után örökmozgó pilótánk állandóan nyomná a gázt, és a tervek szerint a lassan vége felé járó Rotax sorozatok befejeződése ellenére a tél folyamán is megteheti majd ezt. Ennek első lépése a napokban zajló teszt, egy olyan csapatnál, amely a gokartsport
legkeményebb versenysorozatában képviselteti magát!

Ajánlott cikkek