Francia Nagydíj: Max Verstappen komoly győzelmet aratott!

Már a kvalifikáción látszott, hogy ezúttal a Paul Ricard ultramodern versenypályáján a Red Bull Racing egyértelműen fölényben van. Ez a versenyen sem változott, így a holland versenyző Monaco után újból győzni tudott!

A rajt tökéletesen sikerült a pole-ból induló Verstappennek, nem úgy az első kanyar, amit csúnyán elfékezett. Így rögtön megtörtént a helycsere, ezután pedig izgalmas verseny helyett unalmas vonatozás vette kezdetét… Tíz kör elteltével menetrendszerűen jött a szokásos Hamilton & szemcsésedés „dráma”, ami már több, mint egy unalmas sztori. Bármiféle izgalmat csak a kiállásoktól remélhettünk, és ez a tétel be is igazolódott. A kerékcserék előtti kört nagyon megnyomta Verstappen, a Red Bull pedig tökéletes boxutcai munkát végzett. Ugyan a Mercedes sem volt lassú, de nem sikerült megfelelően lereagálni a 33-as versenyzőt, aki Hamilton elé vágott és visszaszerezte a vezetést. Ismét láthattuk, mekkora előny az, ha a Red Bull mindét autójával számolhat a taktikája során!

A következő említésre méltó pillanat a 33. körben jött el, amikor is Max Vertsappen ismét meglátogatta a boxutcát, és kemény keverékekre váltott. Közben az eltérő taktikát alkalmazó Valtteri Bottas arra panaszkodott, hogy nem biztos benne, kitartanak a gumik a végéig. Innentől már csak az volt a kérdés, hogy az élen álló Mercedesek meddig lesznek még képesek egyben tartani az abroncsaikat, és Verstappen a frissebb keverékeken vajon eléjük tudja-e verekedni magát. A 44. körben ezt Bottassal szemben simán véghez vitte a holland, majd egyre jobban zárkózott fel Lewis Hamiltonra is. Végül a Red Bull versenyzője nem kapkodta el a manővert, okosan felépítve, DRS segítségével nemes egyszerűséggel kikerülte a hétszeres világbajnokot, és megnyerte a Francia Nagydíjat!

Ez a futam abszolút a két nagyágyú csatájáról szólt, de azért a hátsóbb régiókban is volt egy két jó csata, elég csak a McLarenek, Pierre Gasly, vagy épp Fernando Alonso és Sebastian Vettel felzárkózását megemlíteni.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Forrás: FansBrands

Ajánlott cikkek