Fernando Alonso: Az ember akinek élete a versenyzés

Az Amazon Prime Videón elérhető egy 5 részes minisorozat, amely Alonso 2019-es évét foglalja össze, ennek kapcsán jött ennek az írásnak az ötlete. Nyugi nem lövöm le a poént, annyit árulok el csupán, hogy érdemes megnézni!

Sosem fogom elfelejteni a 2018-as Formula 1-es évad utolsó versenyét, amely után Fernando Alonso, a széria utolsó szuperhőse visszavonult. 2 világbajnoki cím, 32 nagydíj győzelem és 17! F1-ben töltött év után úgy döntött kiszáll. A legtöbb ember megelégedne ennyivel és hátralévő életében visszavonulva élne, ott, ahol csak szeretne.

Bárki más így tett volna, de nem az a Fernando Alonso Diaz, aki 3 éves korában már gokart versenyen indult, egy olyan járgánnyal amit az édesapja eredetileg az 5 évvel idősebb nővérének szánt. Alonso egész életében, mindenből versenyt csinált, és lehúzott 17 hosszú esztendőt a világ legkeményebb versenysorozatában az F1-ben.

„Ha most azt tehetek amit akarok, akkor tovább akarok versenyezni!” – Fernando Alonso.

Ennek fényében kezdte meg a 2019-es esztendőt, amikor is kipróbálta magát a világ legjobb versenyszériáiban. A 2018-as Le Mans-i 24 órás megnyerése után behúzta a Daytonai 24 órást is. Itt már egyértelmű volt, hogy a Triple Crown megszerzése a cél, vagyis több annál, ugyanis a világtörténelemben még senki nem tudott nyerni F1-es Monakói Nagydíjat, Le Mans-i 24 órást, Daytonai 24 órást és Indy 500-at. A Tripla Koronához és a sporttörténelem újabb fejezetének nyitányához „csak” az utóbbi kell neki, azzal pedig még életében legendává válhat. Ezek mellett még a Dakar Rally-val is szemezett a spanyol, és, hát amit ő a fejébe vesz…

Hatalmas teljesítmény egy szezonon belül autót, szériát váltani ő pedig megtette és ahol elindult, ott rendre sikerre vitte csapatát!

Alonso tényleg olyan, mint egy akcióhős, méghozzá az 1950-es, 60-as évekből, ugyanis arra az időre jellemző kihívásokat keresi, és nincs is ezzel baj. Így szeretjük…

Meddig juthat még a spanyol? Meglehet a 3. Vb cím vagy a korábbi visszatérőkhöz hasonlóan ő sem tud majd maradandót alkotni második nekifutásra?

Nos, ezekre a kérdésekre majd az idő megadja a választ, én mindenesetre nagyon várom már, hogy visszatérjen a Száguldó Cirkusz mezőnyébe, így lehetőségem nyílik találkozni személyesen végre, ugyanis a „Közös kép Fernando Alonsóval” szerepel a bakancslistámon!

 

Ami pedig az Amazon Prime Videó sorozatát illeti, nekem nagyon tetszett, az elképzelés hasonló a Drive to Survive-hoz, ahhoz nagyon hasonló minőségben.

 

Írta: Háfra Zsolt

 

Ajánlott cikkek