A sebesség templomában gyarapítaná bajnoki címeit a Gender Racing Team

Bár a magyar bajnokság és a CEZ sorozat már októberben véget ért, a Gender Racing Teamnek még van egy befejezetlen ügye. De nevezhetnénk akár az eddig fennállásuk legfontosabb versenyhétvégéjének is, hiszen az istálló ezekben a napokban a sebesség templomába, Monzába látogat.

Talán nem is létezik olyan vérbeli autósport rajongó, aki nem fújná csípőből a pálya legismertebb kanyarjait, vagy az elmúlt évek Olasz Nagydíjainak legszebb pillanatait. A Gender Racing Team pilótái is így vannak ezzel, és a következő napokban maguk is hozzátennének valamicskét a pálya veretes történelméhez. Mondjuk azzal, hogy a Drexler Formel Cup 2020-as bajnokaként fejezik be az esztendőt a kategóriájukban – erre Berta Benjáminnak és Michl Olivernek is minden esélye megvan.

„Régóta figyelem a pályán zajló autósport sorozatokat, és természetesen mindig is szerettem volna magam megméretni ezen a legendás helyszínen. Már több ezer kört tettem bele szimulátoron, de tisztában vagyok azzal, hogy a valóság teljesen más lesz. Ezt a mai pályabejárás alkalmával meg is tapasztalhattam, egy minden képzeletet felülmúlóan gyors aszfaltcsíkkal lesz dolgunk, ahol szinte fékezni is alig kell. Izgalmas lesz itt versenyezni, de legyen bármennyire is jelen az ismeretlen faktora, én győzni szeretnék. Ennek érdekében elkövettem minden tőlem telhetőt, tudatosan készültem a kihívásra, bizonyítani akarok magamnak, és a csapatomnak is.” – nyilatkozott rendkívül motiváltan az F4-ek között rajthoz álló Berta Benjámin.

Michl Oliver sem feltartott kézzel megy a csatába, Benjáminhoz hasonlóan ő is győzelmet vár magától Monzában:

„Rendkívüli helyszínen zárjuk ezt a minden szempontból nehéz évet, és nagyon bízom benne, hogy lesz mit megünnepelnünk a végén. A nyomvonal természetesen nem ismeretlen, rengeteget köröztem rajta különböző szimulátor szoftverekkel, és felkészülésként sok-sok onboardot is megnéztem róla. Az edzést sem hanyagoltam, mind fizikálisan, mind fejben a tőlem telhető legjobb állapotban érkeztem meg Olaszországba. Ma bepakoltunk, és ismerkedünk a pályával, holnap pedig megkezdődik az érdemi munka is. Izgatottan várom már, feltett szándékom, hogy a Renault kupában elhozzuk az év végi elsőséget! Fantasztikus lenne az első formulaautós szezonomban egy neves nemzetközi sorozatban is az élen zárni az esztendőt!”  – mondta el Oliver.

Gender Tamás is izgatottan indult útnak, a sportvezető jól tudja, hogy nem mindennapi dolog az autóversenyzés kirakatának számító olasz aszfaltcsíkon versenyezni. A GRT első embere ennek ellenére cseppet sem megilletődött, bízik benne, hogy az egész éves alázatos munka eredménye a taljánoknál is megmutatkozik majd:

„Nagy öröm számomra, hogy egy ilyen fantasztikus környezetben zárhatjuk a versenyévünket. Már eddig is mindent kihoztunk ebből a kurta-furcsa 2020-as évből, de őszintén hiszek benne, hogy Monzában még erre is ráteszünk majd egy lapáttal. Ennek megfelelően a fiúktól győzelmeket várok, amihez én magam is igyekszek megadni minden támogatást. Emellett az is nagyon fontos, hogy képesek legyünk elvonatkoztatni a téttől, valamint az újabb bajnoki címek közelségétől, és megélni a pillanatot, hiszen a sebesség templomában versenyezhetünk!” – zárta mondandóját érzelmesen a csapatfőnök.

A Gender Racing Team idei utolsó versenyhétvégéjének eseményeiről természetesen lapunk hasábjain is beszámolunk majd.

Ajánlott cikkek