F3: Pole pozícióval és futamgyőzelemmel demoralizált Berta Benjámin

A Drexler Formel Cup/FIA CEZ brnói versenyhétvégéjének zárónapja a Hoffmann Racing Team versenyzőjéről szólt: Berta Beni a korai időmérő edzésen a tegnapi legjobb idejét (ami szintén pole-t ért) csaknem egy másodperccel javította meg, így ismét az első sorból várhatta a rajtot.

A fiatal pilóta a szombati elrontott startja, valamint abszolút második helyezése után vért ivott, már a kvalifikáción kíméletlenül tudatosította ellenfeleiben, hogy ma bizony majd róla szólnak a hírek, és vele lesz tele a sajtó…

„Megint a szokott időmérős taktikánkat alkalmaztuk, nem mentünk ki azonnal a pályára, vártunk egy kicsit, amíg gumizódik az aszfalt, és csökken a forgalom. Két mért kör volt tervben, és tartottuk is magunkat ehhez: másodjára sikerült egy olyan időt futnom, ami pole pozíciót ért. Nem volt rossz a köröm, ám még mindig úgy érzem, hogy fél másodpercet „benne felejtettem”, de természetesen örültem annak, hogy az előző nap kitűzött 1.53-hoz tartani tudtam magam. Ezek után nem is lehetett más a célom, mint az abszolút futamgyőzelem. A szombati verseny leintése óta csak ezen rugóztam, tökélesen össze akartam rakni fejben a vasárnapi napot, hogy erős időmérőt fussak, jól rajtoljak, és végig konstans legyek.” – nyilatkozta Benjámin.

Nos, ez pontról pontra meg is valósult, hiszen a hétvége második futamán Benjámin robot üzemmódba kapcsolva, ellenfeleinek esélyt sem adva szerzett rajt-cél győzelmet:

„Okulva a tegnapi történésekből, ezúttal mindenre hatványozottan figyeltem: a felvezetőkörömön próbáltam minél jobban megmelegíteni a Pirelliket, a rajtnál pedig még a nem létező idegszálaimmal is arra koncentráltam, hogy minél dinamikusabban lőjek ki. Hála az égnek, ez sikerült, de kellett is, mert a második pozícióból induló Sandro Zeller szintén remekül startolt. Három körön át csatáztunk, de én választottam a jobb íveket, és jobb kigyorsítással magam mögött hagytam, így megtartottam a pozícióm. Innen már csak azon dolgoztam, hogy körről-körre minél nagyobb előnyt építsek ki. Ez működött is, hiszen végig konstans tudtam maradni, így gyakorlatilag nem fenyegette semmilyen veszély a győzelmemet. Nagyon örülök a hétvége sikereinek, úgy gondolom, sok potenciál van még az autóban, és persze bennem is. Azon kell dolgozni a jövőben, hogy ezeket a felszínre hozzuk! Köszönöm mindenkinek a támogatást és a szurkolást, a szép szavakat, a szüleimnek pedig az áldozatos munkát, amivel lehetővé teszik nekem a versenyzést.” – beszélt érzéseiről a mezőny leggyorsabb F3-as versenyzője, akit a sorozat hivatalos kommunikációja is az egekig magasztalt.

Ajánlott cikkek