Berta Benjámin, Brno: Kategóriagyőzelem és felemás érzések

Egy verseny volt a mai program Berta Benjámin számára Csehországban, ezt a poleból rajtoló fiatal pilóta remek eredménnyel, ám felemás érzésekkel abszolválta. Nem is ő lenne, ha elégedett volna magával…

A tehetséges versenyzőben elementárisan ég a bizonyítási vágy, ettől vezérelve indult neki hétvége első futamának, melyet sima kategóriagyőzelemmel zárt. Az örök maximalista sportoló azonban cseppet sem büszke, ő az abszolút értékelésben is az élen szeretett volna zárni. Az igazat megvallva, nem volt messze tőle.

„A rajtokat még szokni kell, sajnos nem sikerült igazán jól az elrugaszkodásom. Már a felvezetőköröm sem volt hibátlan, mert nem tudtam igazán jól megmelegíteni az abroncsokat. Mivel a startnál el is taktikáztam magam, így a második-harmadik helyről induló ellenfeleim elém kerültek, nekem pedig a felzárkózni igyekvő szerepe jutott. Konstansan gyors időket futottam, folyamatos lila szektorokat produkálva gyorsan tudtam is faragni a hátrányomból, de az időközben megjelenő lekörözöttek keresztülhúzták a számításaimat. Nagyon sokat vesztettem a feltartással, és emiatt lecsúsztam a lehetőségről, hogy utolérjem a legfőbb ellenfelem. Ha csak két körrel tovább tartott volna a verseny…

De jól tudom, az autósportban nincs olyan, hogy „ha”, amikor lehetőség van, akkor kell lépni, vagy megteremteni a sanszot magamnak. Minden erőmmel ezen dolgozom, és nem is kell sokat várnom, hiszen holnap újabb időmérő és verseny következik. Nagyon motivált vagyok, addig nem nyugszom, amíg ki nem köszörülöm ezt a csorbát” – összegzett Benjámin, akinek a kategóriagyőzelmét azért aligha lehet „csorbának” nevezni.

Ma koraeste figyeljétek a közösségi felületeinket, mert egy exkluzív FACEBOOK LIVE-al jövünk, ahol a cseh versenyhétvége eddigi történéseit, az F3/F4-es kategóriaváltás nehézségeit, na meg a Formula-1 aktualitásait is kibeszéljük majd Berta Benjáminnal.

Ajánlott cikkek