F2: Belgiumban folytatta tündöklését a Red Bull-Honda által támogatott újonc

Kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy a japán motorsport újabb virágkorát éli: néhány nappal Takuma Sato fantasztikus Indy 500-as győzelme után Yuki Tsunoda öregbítette a felkelő nap országának hírnevét: egy bíztató szabadedzés után megszerezte a pole pozíciót a legendás Spa-Francorchampsban.

 

A szabadedzésen még Robert Shwartzman volt a leggyorsabb, mögötte a már említett Tsunoda végzett. A gyakorlás viszonylag eseménytelenül zajlott, egyedül Alesi első másodperces autó törése szolgáltatta a legkomolyabb történést, illetve az, hogy a DAMS brit versenyzője, Dan Ticktum bizonytalan COVID-19 teszt miatt nem vehetett részt az edzésen. Viszont bemutatkozott egy újabb újonc, Jüri Vips személyében. A DAMS másik versenyzője, Sean Gelael Barcelonában egy különös baleset következtében csigolyatörést szenvedett, ezáltal hosszú hetekre kidőlve, így az ő helyettese ettől a hétvégétől kezdve az észt Vips.

Az időmérő edzésre viszont már Tsunoda tudott a legtöbbet fejlődni, így megérdemelten szerezte meg a legelőkelőbb rajthelyet a szombati főversenyre, megelőzve az orosz Nikita Mazepint. A nap csalódását egyértelműen az UNI-Virtuosi szolgáltatta. A brit alakulat hiába vezeti az egyéni és a csapatbajnokságot is, az időmérőn kudarcot vallottak, hiszen Zhou a 6., míg a bajnoki éllovas Ilott csak a 12. rajthelyet szerezte meg a szombati versenyre.

 

A főfutamot az M4 Sport 16:40-es kezdéssel élőben közvetíti!

 

 

Forrás: Formula 2

Ajánlott cikkek