F2: A versenyhétvége, amit még a Schumacher család is beírt a történelemkönyvbe!

Oroszország. A Fekete-tenger partja, Szocsi. Érdemben másfél versenyen vagyunk túl, mégis, ez a néhány nap valami többet adott nekünk, mint maguk a száraz tények, az eredmények.

 Michael Schumacher egy valóságos legenda, személyét a legnagyobb sztárokat megillető szeretet és rajongás veszi körül. Most örökségét a fia, Mick viszi tovább. Igen ezt már tényként ki lehet jelenteni. Egészen a tavalyi évig, sőt, még az idei szezon első felében is voltak olyan periódusok, amikor Mick Schumacher versenyzését látva nem az jutott eszünkbe, hogy ő bizony visszajuttatja a legendás vezetéknevet a Formula 1-be. De mégis ez fog megtörténni. Eddig is vezette az F2-es bajnokságot, de az orosz versenyhétvége után csak még tovább növelte előnyét az üldözőivel szemben.

Yuki Tsunoda hiába nyújtott újabb fantasztikus teljesítményt az időmérő során, a pole pozíciója mit sem ért Mick Schumacherrel szemben. A szombati főversenyen nem volt versenyző, aki meg tudta volna állítani a németet, így ”kis Schumi” megérdemelt győzelmet aratott Tsunoda, és a bajnoki tabellát tekintve legfőbb üldözője, Callum Ilott előtt. Nem ez volt a szezon legizgalmasabb versenye, a bajnokság szempontjából mégis létfontosságú megmérettetésről van szó. Illetve, meg kell említeni egy újonc parádés bemutatkozását. A már korábban említett pilóta keringő hatására a BWT HWA csapatánál bemutatkozhatott az eddig F3-ban teljesítő Jake Hughes. A brit nem vallott szégyent, pusztán néhány F2-es kilométerrel a lábaiban, a helyzetében előkelőnek számító 12. helyen fejezte be a főfutamot, így kétségtelenül ő volt a nap egyik legnagyobb pozitív meglepetése.

A sprintverseny viszont jóval rövidebbre sikeredett, mint az a legtöbben várták. A 7. körben kőkemény csata zajlott Jack Aitken és Luca Ghiotto között, aminek az eredménye nem is maradt el. A nagy sebessége és hossza miatt híres hármas kanyarban a harc hevében a két autó összeért, végül a gumifal alá befúródva állt meg. Ghiotto autója ki is gyulladt, de nem ez, hanem a gumifal súlyos sérülése, és az idő rövidsége vezetett a piros zászlóhoz, ami ezúttal a verseny végét is jelentette. A mezőny nem teljesítette a táv 70%-át, ezért a pontoknak csak a fele került kiosztásra. Így hiába nyert Zhou, ”csak” 7,5 ponttal gazdagodott. A dobogóra felfért még a hazai pályán versenyző Nikita Mazepin, és a már említett Mick Schumacher is.

 

A bajnokság 2 hónap múlva folytatódik Bahreinben.

 

 

Forrás: Formula 2

Ajánlott cikkek