F2: A Toszkán Nagydíj után Mick Schumacher vezeti a bajnokságot!

Sokan féltek Mugellotól, mondván, ez egy szűk pálya sok tempós kanyarral, ami garantálja az unalmas vonatozást. Végül ennek pont az ellenkezője történt! Hosszú kanyarokon át tartó csaták, előzések, balesetek, drámák… minden volt az első sorban a motorozás világából ismerős pályán.

 

A szombat délutáni főfutamon hiába indult a Lundgaard-Ticktum páros az első sorból, egyikük sem tudta jó eredményre váltani előkelő rajthelyét. Ezzel szemben az év felzárkózását bemutatva megérdemelt győzelmet aratott Nikita Mazepin. Az orosz pilóta a 14. helyről rajtolva tudott nyerni, mögötte csapattársa, a hazai pályán versenyző Luca Ghiotto ért célba, így a Hitech kettős győzelmet ünnepelhetett. A nap két legnagyobb vesztese egyértelműen Guanyu Zhou és Robert Shwartzman volt. A kínai baleset, míg az orosz egy technikai hiba miatt nem tudta befejezni a futamot. Ellenben szép versenyt futott Mick Schumacher, aki a 15. helyről indulva ötödikként ért célba, ezzel fontos pontokat szerezve.

 

A vasárnapi sprintfutamot a szerkesztőségünkkel baráti viszonyt ápoló Artem Markelov kezdhette meg az első helyről, de sajnos borzasztó módon alakult a futam az orosz számára. Már a rajtnál elvesztett egy pozíciót, amit további hátra esés követett, köszönhetően a HWA RACELAB által nem éppen a legjobban felkészített autónak. Markelovnak végül egy nem tervezett boxkiállást is be kellett iktatnia, mivel a nagy csatározás során megsérült az első szárnya, amit cserélni kellett, így számára a verseny érdemben véget is ért. A szombati nap hősei, a Hitech párosa össze ütközött, így a Ghiotto-Mazepin páros számára a verseny véget ért. Viszont a zavarosban halászva átvette a vezetést Christian Lundgaard, amit a leintésig meg tudott tartani. Ezzel fontos pontokat szerzett a dán, és Schumacher első számú kihívójaként lépett elő a bajnoki címért folytatott küzdelemben. A hétvége egyik, ha nem a legnagyobb hőse egyértelműen Louis Deletraz. A Haas Formula 1-es csapata által támogatott svájci pilóta a főfutamon a 3., míg a sprintfutamon a 2. helyet szerezte meg. Eddig az F2-nek csak a legjobbjai voltak képesek két dobogót elérni egy versenyhétvégén.

A küzdelmek két hét múlva folytatódnak, a Fekete-tenger partján található Szocsiban.

 

 

Forrás: Formula 2

Ajánlott cikkek