F2: A DAMS erős kezdése után a dán újoncé lett a pole pozíció Mugelloban

,,Ugrás az ismeretlenbe!’’ Ez jellemezte a versenyhétvége eddigi részét, az F1-ben, az F2-ben, és az F3-ban egyaránt. De mik voltak a főbb történések pénteken?

 

A szabadedzést meglepetésre a Sean Gelaelt helyettesítő Jüri Vips nyerte meg. A fiatal észtnek ez a harmadik F2-es versenyhétvégéje, ennek ellenére egyre bíztatóbb a teljesítménye. Szintén meggyőző teljesítményt nyújtott a hazai pályán versenyző Luca Ghiotto, és a brazil Felipe Drugovich. Az edzés egyetlen jelentősebb eseményét Jack Aitken utolsó kanyarban történő kicsúszása jelentette.

Az időmérőre kis mértékben változtak az erőviszonyok, de ez pont elég volt az izgalmakhoz. Például a pole pozíciót az a Christian Lundgaard nyerte meg, aki a délelőtti gyakorlás során pusztán a 9. volt, több mint fél másodperces lemaradással. A második helyről az utóbbi időben jelentős formajavuláson áteső Dan Ticktum, míg a harmadikról Callum Ilott rajtolhat a szombat délutáni főversenyen. A legnagyobb csalódást egyértelműen a Prema okozta, Shwartzman időmérős 9., és Schumacher 15. helyezésével.

 

A főfutamot az M4 Sport 16:40-es kezdéssel élőben közvetíti!

 

 

Forrás: Formula 2

Ajánlott cikkek