F1: Hamilton győzelem az év eddigi LEGUNALMASABB versenyén

A Spanyol Nagydíj minden esztendőben egyfajta sorsfordítóként működik, régebben az európai szezon kezdetén érkeztek meg az új fejlesztések, és formálódtak az erőviszonyok. Most egészen más okból, de némileg mégis hasonló érzésekkel várhattuk a Spanyol Nagydíjat.  

Max Verstappen kapta el szenzációsan a rajtot, és az első kanyar belső ívén pokróc keménységgel tartotta vissza Lewis Hamiltont, akinek el kellett emelnie a gázt, hogy elkerülje a kontaktot. Mögöttük Charles Leclerc lesipuskásként érkezett meg Valtteri Bottasra, és befurakodott a finn elé. Hátrébb Daniel Ricciardo startolt remekül, az ötödik körben már stabilan az élmezőny végén autózott.

Rövidesen már a safety car vezette fel a mezőnyt, ugyanis Yuki Tsunoda alatt megállt az Alpa Tauri. Először virtuális SC fázist rendeltek el, majd Bernd Maylander érkezett a helyére, egy rövid időre. Néhányan igyekeztek kihasználni az így nyílt ablakot, és megejteni egy boxkiállást, de nem sok sikerrel. Az újraindítást tökéletesen végezte el Verstappen, így az élen nem történt változás, a kezdeti izgalmak után pedig unalmas vonatozásba kezdett a mezőny. A 25. körben Verstappen friss közepes keverékeket kapott, egykiállásos taktikát sejtetve. Eközben a Mercedes nem reagálta le a Red Bullt, Hamilton kint maradt, és igyekezett minél hosszabban életben tartani a lágy gumikat. De csupán négy kört kellett várni, hogy a brit is sárga oldalfalú Pirellikkel újítson.

Féltávnál egyenleget vonhattunk, mely szerint ez a futam az év eddigi legunalmasabb versenye, és a későbbiekben sem láttunk már csodát. A Mercedes a 43. körben követ dobott az állóvízbe, és váratlanul újból kihozta Hamiltont. Verstappen viszont kint maradt, így eltérő stratégiák csaptak össze. Közben a második helyen álló Bottasnak vezették fel, miért is kell majd elengednie a maga mögött érkező csapattársát. A finn erre olyat tett, amelyre felkaptuk a fejünket: nem tartotta be a csapatutasítást, így Toto Wolffék egy kerékcserével vették ki őt a versenyből. 8 körrel a vége előtt Hamilton már vészesen közel került Verstappenhez, és kisvártatva meg is előzte a Red Bull versenyzőjét. Eddig tartott a Spanyol Nagydíj, és ha még lesz egy-két ilyen verseny, akkor a világbajnoki küzdelem is… Mögöttük harmadikként Valtteri Bottas fért fel a dobogóra egy olyan hétvégén, amit a legjobb lesz gyorsan elfelejteni.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Forrás: FansBrands


Ajánlott cikkek