Enduro szakág: 2023-ban a Laller Racing mindent vitt

Ismét kiemelkedő szezont tudhat maga mögött a Laller Racing Dakar Team. Horváth Lajos „Laller” fiai az enduro szakág egyéni és csapatbajnokságában is taroltak, ezzel a legeredményesebbként zárták az évet.

A csapat fiatal sztárja, Liszka Roland több szakágban is frenetikusat nyújtott a mögöttünk hagyott esztendőben, ennek díjazását kapta meg az újhartyáni gálán. A SuperEnduro GP budapesti fordulójára készülő, a junior világbajnokságban jelenleg harmadik helyen álló motoros szó szerint söprést végzett: Enduro PRO 2 Magyar Bajnok, endurocross PRO 2 Magyar Bajnok, Abszolút Magyar Bajnok lett, mellette pedig második helyen végzett enduro csapatbajnokságban.

Hasonlóan kimagasló teljesítményt nyújtott Apró Péter, aki immáron tizedik esztendeje letaszíthatatlan a csúcsról a veteránok között. Péter 2023-ban ismét győzedelmeskedett a Szuper Veterán kategóriában, mellette pedig Liszka Roland, Féja Szabolcs, Menyhárt Viktor triójával a már említett csapatbajnoki értékelésben is felállhatott a dobogóra, egészen pontosan a második fokára.

Az újabb remekül sikerült esztendőt így értékelte a csapatvezető-versenyző Horváth Lajos:

„A srácok szenzációs munkát végeztek egész évben. Hatalmas megtiszteltetés volt látni, hogy Liszka Roland többek között Dakar élmenők ellen harcolta ki a bajnoki címeit, nyert abszolútot, és lett a dombok királya 2023-ban. Az is szíve-lelket melengető nekem, ahogy a fiúk egymásnak adva a kormányt húzták be a csapatunkat a bajnokság második helyére. És végül, de nem utolsósorban nagyon büszke vagyok Apró Péterre, aki immáron tizedik éve verhetetlen a veterán kategóriában, ez egy egészen hihetetlen teljesítmény tőle!” – nyilatkozott Laller.

Habár a 2023-as díjátadó lezajlott, a 2024 már markánsan kopogtat a Laller Racing Dakar Team ajtaján, hiszen szombaton következik az év eseménye, a SuperEnduro GP of Hungary.  

Ajánlott cikkek