Elmarad a kamion EB német futama

Özönvízszerű eső és áradások, 200 éve nem volt ilyen az országban
 

A Bernd nevű ciklon nem kíméli Németországot. A fronttal járó viharok különösen Szászország és Bajorország egyes részein okoztak áradásokat. Az özönvízszerű eső szerda estére Észak-Rajna-Vesztfáliában is súlyos gondokat okozott, csak Düsseldorfban 300 ház vált lakhatatlanná. Folyamatosak a földcsuszamlások, több mint harmincan eltűntek, és a mentés közben tűzoltók hunytak el. A Rajna-vidék-Pfalz is érintett, ahol a Nürburgring is található, ahol a hétvégén hat versenyt rendeztek volna a kamion EB állomásaként. A szervező ETRA az FIA-val és a helyi szervezőkkel közösen a verseny törléséről döntött.

  • Példátlan a helyzet a Rajna-vidék-Pfalz területén, és a heves esőzések és áradások következtében kialakult katasztrófa szívszorító. Ilyen körülmények mellett a hétvégén nem lehet megrendezni a Kamion EB futamot. Gondolataink az áradások által érintettekkel vannak. A tűzoltók és a mentők hihetetlen munkát végeznek, rendkívül nehéz helyzetben vannak – mondta Rolf Werner, az ETRA ügyvezető igazgatója.

A Révész Racing csapata és a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert már kint van Németországban, pénteki nappal kezdődött volna a versenyhétvége. De ez most másodlagos…

  • Őszinte részvétünk az áldozatok hozzátartozóinak, gondolatban azokkal az alakulatokkal – tűzoltókkal, katasztrófavédőkkel, mentőkkel, rendőrökkel – vagyunk, akik folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél több életet mentsenek meg. A napok óta tartó heves esőzés a térségben sok helyütt katasztrófát okozott, és az előrejelzések szerint további viharok várhatók, és rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullhat le. Nagyon súlyos a helyzet. Bízunk abban, hogy nem jár több áldozattal a katasztrófa – mondta Kozák Attila, a Révész Racing csapatvezetője.

Az ETRA később dönt arról, pótolják-e, és ha igen, mikor a német versenyhétvégét.

Forrás: Kiss Norbi 

Ajánlott cikkek