Daniel Ricciardo: „Tartsatok ki, hamarosan kialszanak a piros lámpák”

Ha valaki, akkor Daniel Ricciardo valóban csalódott lehetne a szezonkezdet elmaradása és csúszása miatt. Az ausztrálnak pechjére éppen a hazai versenye esett ki a naptárból, de az örök mosolygós Ricciardo, mint mindig, most is pozitívan áll a dolgokhoz.

A pilóta szerint a Formula-1-el kapcsolatban álló országok mindannyian megtették a szükséges intézkedéseket, ezért hamarosan minden megnyugszik, és ha lassan, de biztosan elkezdődik a 2020-as esztendő is.

A senkit és semmit nem kímélő járványhelyzet eddig nyolc Forma-1-es hétvégét érintett, és Ricciardo szentül hiszi, hogy ez a szám nem emelkedik tovább, és Kanadában megejtik a szezonnyitót. A Renault fenegyerekét kárpótolná a Kanadai Nagydíj, mivel imádja az ottani pályát.

„Folyamatosan tartom a kapcsolatot a srácokkal, és közösen ötletelünk azon, hogyan tudnánk minél hasznosabban eltölteni a most kényszerűségből rendelkezésre álló időt. Eddig még senkinek sem sikerült megfékezni a vírust, de én hiszek benne, hogy legkésőbb júliusban el tudunk rajtolni. Nagyon jó lenne, ha ez Kanadában megtörténne, mert imádom azt az országot. Mindig is vonzott Montreal és a Gilles Villeneuve aszfaltcsík, ezért nagyon örülnék annak, ha ott kezdhetnénk.”

Amíg a hivatalos döntést várjuk, érdemes Daniel Ricciardo töretlen optimizmusával feltöltődni:

„Én már nagyon izgatott vagyok, de nyugodtan elmondhatom ezt a teljes csapatról is. Én úgy látom, hogy a versenyrendező országok mindent megtesznek a saját hatáskörükben, így jó eséllyel visszafogható lesz a koronavírus, és véget érhet a vesszőfutás. Már tűkön ülök, minél előbb autóba akarok ülni, és nyomni neki, úgy érzem, ez hamarosan meg is valósul! Természetesen csalódott vagyok Melbourne miatt, de az emberek egészsége mindennél fontosabb volt. Tartsatok ki, hamarosan kialszanak a piros lámpák, és találkozunk a pályán!”

Mindenképpen érdemes odafigyelni Ricciardora, mert a napokban David Coulthard is megszellőztette, hogy a Kanadai Nagydíj lehet a szezon első versenye. Reméljük hamarosan valóban minden visszatér a megszokott kerékvágásba, és elfelejthetjük az elhalasztott és zártkapus sportesemények okozta rémálmot.

Ajánlott cikkek