Dakar 2020 – Így látta szakértőnk a kilencedik napot

Elindult a Dakar Rally, mi pedig felkértük Horváth Lajos „Laller” terepmotorost, hogy szakértőként segítse a munkánkat, és naponta pár mondatban foglalja össze nekünk, ő hogyan látja a kétkerekűek versengését.

Laller a KTM-je nyergében kétszer is megjárta a Dakart, és ugyan célba érni nem sikerült neki, így is rengeteg élménnyel, valamint értékes tapasztalattal gazdagodott. A FIM-E Európa bajnoki címet nyert és az NVSZ által 2018-as Év Motorsport Versenyzőjének választott pilóta így értékelte a 9. szakaszt:

„Wadi Al-Dawasir-Hardth között repesztett ma a mezőny, 476 kilométer összekötő és 410 km speciál várt a srácokra. Benavides kezdte a meg a táncot Barreda és Walkner előtt, míg Price tisztes távolból figyelte az előtte versengő társakat, majd támadásba lendült, hogy faragjon a Brabec elleni hátrányából.

A versenykilométerek mellett egy szokatlan akadállyal is meg kellett küzdeniük a motorosoknak: sivatag és a sziklás terep mellett egy eltévedt tevecsorda nehezítette a versenyzők dolgát. A rendezők igyekeztek helikopterek segítségével szétzavarni az állatokat, így senkinek sem esett bántódása.

A szakasz leginkább a Brabec, Barred, Price trió párharcáról szólt. Barreda nagyon akart, de talán kicsit túl is erőltette a dolgot, így hibázott és Brabec vette át az irányítást. Az élmezőnyhöz végül Quintanilla is felzárkózott, aki fantasztikus motorozással, hibátlan navigálással meg is nyerte a napot.

Brabec csupán negyedikként végzett, de így sem vesztett sokat az összetettbeli előnyéből, és továbbra is vezeti az abszolútot.

 

9.szakasz, végeredmény:

1.Quitanilla 3:30:33

2.Price +1:54

3.Barreda+2:42

 

Abszolút:

1.Brabec

2.Quintanilla +20:53

3.Price +26:43

Ajánlott cikkek