BRÉKING: Imola nem fogadhat nézőket a hétvégén

Az előttünk álló versenyen megtorpanni látszik a tendencia, miszerint egyre több nézőt engednek be a lelátókra az F1-es hétvégéken. Hiába a pálya magasra emelt biztonsági protokollja, hiába a józanész, az olasz miniszterelnök megágyazott az Emila Romagna Nagydíjnak…

Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy Imola is azon pályák sorát erősíti majd, amelynek lelátóin ott ülnek majd a benzingőzre kiéhezett fanatikusok. A versenynaptárba hosszú idő után visszatérő legendás versenypálya promótere 13.000 jegyet adott el az eseményre, és a helyi paddock-club is fogadott volna fizető vendégeket. Ám ekkor jött Giuseppe Conte, aki egyetlen tollvonással a szemétdombra küldte a szervezők munkáját.

A gordiuszi csomót az sem segített feloldani, hogy a tartomány első embere személyes audiencia alkalmával biztosította az egészségügyi miniszternek, és magának a miniszterelnöknek is a biztonságos lebonyolítást – Olaszország nagyhatalmú gazdáit mindez nem hatotta meg:

„Szerettünk volna a kivétel hatálya alá kerülni, de a tárgyalásaink nem jártak sikerrel. Rettentően csalódottak vagyunk, hogy a kormány kitiltotta a Forma-1 fanatikusokat, sajnáljuk, hogy ezzel kellemetlenséget okoztunk a szurkolóknak. Rengeteg áldozatot hoztunk, és sok pénzt elköltöttünk arra, hogy biztonságban fogadhassuk a rajongókat. A nagyon erős egészségügyi protokoll felállítása sem volt elég ehhez.” – mondta el a pálya első embere Uberto Selvatico Estense.

Azt már csak halkan tesszük hozzá: nehéz megérteni, hogy ha az FIA-nak már van egy több ezer emberre levetített, működő eljárásrendje, azt miért nem lehet a szurkolókkal kapcsolatban is alkalmazni…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: The Race

Forrás: FansBrands

Ajánlott cikkek