Baja Szczecinek – Újra pályán Horváth Lajos „Laller”!

Drámai kihagyás és több hónapos csúszás után ezen a napon újra megmozdul a magyar tereprali világa. A számos elhalasztott és törölt verseny után Horváth Lajos is útra kelt, hogy Lengyelországban, a Baja Szczecineken végre megkezdje a 2020-as szezont.  

Kilenc hónap nagyon hosszú idő: pontosan ennyi idő telt el azóta, hogy Laller utoljára tereprali versenyen húzhatta a gázt. A hosszú pauza okai mindannyiunk számára ismeretesek. Noha a terepmotorosok a nehéz időkben is sokat húzták a gázt, természetesen éles körülmények között versenyezni jóval másabb feeling:

„Tavaly november már nagyon régen volt, ekkor ültem utoljára versenykörülmények között motoron. Az eltelt időkben minden nehézség ellenére is igyekeztem formában maradni, és a lehetőségek szerint fejleszteni is. Ennek eredményeképpen idén egy új technikával állok majd rajthoz, az idei Dakaron győztes KTM nyergében és az esztendőben is a lengyel verseny lesz az első. Nem is fogalmaztam meg célokat, számomra most sokkal fontosabb az eredménynél az, hogy visszarázódjak a körforgásba.

Mindezt várhatóan kicsit nehezíti majd egy korábbi sérülésem, amely időnként még „hangoskodik”. Ennek ellenére rettentően várom a hétvégét, a Lengyel Baja egy erős kihívás lesz, amit szeretnék végigcsinálni. Egy hosszú utazás után csütörtökön sikeresen letudtuk a gépátvételt, ma pedig belecsapunk a lecsóba. Nagyon hiányzott már a terepralis versenyközeg, a nagy szervizpark, az arcok, a hangok, egyszóval a hangulat!” – zárta mondandóját a váci pilóta.

Ajánlott cikkek