Alpine F1 Team: Viszlát, Cyril Abiteboul!

A mór megtette a kötelességét, a mór mehet: meglepőt húzott a leánykori néven Renaultként megismert istálló, és félreállította a csapatvezetőként jól ismert francia szakembert. Olyannyira, hogy Abiteboul nem csak az istállótól távozik, de magát a márkát is elhagyja.

A csapat szűkszavú közleményben búcsúzik a szakembertől, és hálálkodik neki a biztos alapok lefektetése miatt. Ugyanez a helyzet a volt csapatvezető részéről is: Okok és miértek sehol, csak a kötelező körök… Hiába, ilyen ez a kapitalizmus!

„Köszönetet szeretnék mondani a Renaultnak, amiért ennyi éven keresztül sziklaszilárdan hittek bennem és a munkámban. A 2016-os visszatérésünk óta az a volt a célunk, hogy újjáépítsük a csapatot, egy stabil alapot fektessünk le, egy fenntarthatóbb versenyistállót hozzunk létre. Erre épül majd az Alpine, amely új lendületet és színt visz a sportágba.

Köszönöm Luca de Meónak, amiért mindennek a részese lehettem, az új projekthez pedig nagyon sok sikert szeretnék kívánni.” – zárta búcsúmondatait Abiteboul, akinek helyét teljesen új vezetés veszi át, élen egy a sorozaton kívülről érkező emberrel. Zárásként annyi azért kiderült, hogy Cyril Abiteboul bűne az ötéves terv bukása volt, vagyis 2020-ra a Renault nem lett képes a bajnok Mercedes kihívójává válni.

Ha van olyan aspektusa a Formula-1-nek, melyet nem szeretünk, akkor EZ bizony AZ.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Formula-1

Forrás: FansBrands

Ajánlott cikkek