A M1RA szerepet kap a vadonatúj, elektromos túraautó-bajnokságban

Büszkén jelentjük be, hogy a világ első többmárkás, nemzetközi elektromos túraautó-bajnokságának debütáló idényében ott lesz a rajtrácson a M1RA. Csapatunk a Romeo Ferraris autóépítő alakulattal karöltve két Alfa Romeo Giulia versenyautót készít fel a hétvégén rajtoló Pure ETCR sorozatban.

Izgalmas napok következnek az autósportban, hiszen péntektől vasárnapig rendezik meg az induló elektromos túraautó-bajnokság bemutatkozó versenyhétvégéjét az olaszországi Vallelungában. Három márka versenyautói mutatkoznak be, amelyek közül a Romeo Ferraris által épített Giulia ETCR-eket a M1RA az olasz gyártó szakembereivel együttműködve készíti fel a versenyekre.

A hátsókerék-meghajtású, maximum 500kw teljesítményt kifejtő gépek az emissziómentes autóversenyzés világába visznek minket, ami izgalmas kihívás az összes résztvevő, köztük a M1RA számára is.

„A M1RA megalakulása óta azt valljuk, hogy nem szabad félni a járatlan utaktól. A fejlődés egyik alapvető mozgatórugója az új utak, új területek felfedezése – fogalmazott Bári Dávid csapatvezető. – Ezt a kihívást kerestük: részt vehetünk az autó tesztelésében, fejlesztésében és jobbá tételében. Abban hiszünk, hogy az így megszerzett tudással közelebb kerülünk ahhoz, hogy egyszer magyarok által fejlesztett versenyautó volánja mögött ünnepelhessünk magyar világbajnokot.”

A Romeo Ferraris–M1RA névre keresztelt csapat kettő elektromos autóját a monacói Stefano Coletti, az olasz Luca Filippi, a brazil Rodrigo Baptista és a brit Oli Webb vezetik majd.

A Pure ETCR-t 2022-ben a Nemzetközi Automobil Szövetség máris világkupa rangra emeli majd, tehát a jövő fényesnek tűnik. Az első idény öt fordulóból áll, és augusztusban a Hungaroringre is ellátogat a mezőny a WTCR-rel együtt.

Versenynaptár:

Június 18-20. – Autodromo Vallelunga, Olaszország

Július 9-11. – Motorland Aragón, Spanyolország

Augusztus 6-8. – Copenhagen Historic Grand Prix, Dánia

Augusztus 21-22. – Hungaroring, Magyarország

Október 15-17. – Inje Speedium, Dél-Korea

Forrás: M1RA

Ajánlott cikkek