A Hungaroringen áll rajthoz először Michelisz Norbi és a WTCR mezőnye

Mondhatnánk, hogy bombaként robbant a hír, de az nem fedné le teljesen a valóságot.

Mikor érkezett a hivatalos bejelentés, mely szerint a Sebastien Loeb Racing idén nem indul a WTCR-ben, már lehetett sejteni, hogy ez egyben Mehdi Bennani távozását is jelenti. Ezek a jóslatok végül megvalósultak, hiszen a marokkói a szezonra való felkészülésnek ezen szakaszában már nem igen tud versenyzői üléshez jutni. Ezt pedig nem csak a karrierje, hanem hazája is bánja, ugyanis 2020-ban nem rendezik meg a marokkói versenyhétvégét, amely versenyzője nélkül már nem egy működőképes koncepció a WTCR számára. Viszont mi kissé kárörvendő módjára örülhetünk ennek a hírnek, ugyanis a Salzburgring váltja Marrakesht!

Az osztrák helyszín ismerős lesz a mezőnynek, ugyanis már a WTCC-s időkben vívtak itt izgalmas csatát Michelisz Norbiék. Nyugati szomszédjainknál július 24-26 között lesz megrendezve a Túraautó Világkupa versenyhétvégéje, ebből adódóan az ”ázsiai turné” nyitányaként szolgáló, Kínában megrendezésre kerülő ningbói versenyhétvégét néhány héttel későbbre halasztották. Ez mindenképpen jó hír a kínaiaknak, mert így nagyobb esély van hogy a verseny időpontjáig vissza tudják fogni a világméreteket öltött korona vírust.

Mindez azt jelenti, hogy Magyarországon lesz megrendezve a szezonnyitó, így Michelisz Norbi hazai pályán kezdheti meg a szezont, ami kétségtelenül a címvédésről fog szólni. És ami a ráadást illeti, nem ő lesz az egyetlen magyar azon a hétvégén, akiért szoríthatunk.

Egy hétvégén lesz megrendezve a magyar fordulója a WTCR-nek és a Kamion Európa Bajnokságnak, így Kiss Norbert dobogóiért is személyesen izgulhatunk. Reméljük, hogy április 24-26. között, aki csak teheti, kilátogat a Hungaroringre, hogy személyesen része lehessen a magyar sikereknek!

Egy biztos, ha a RaceVloggers-t követitek, akkor semmiről nem fogtok lemaradni!

Ajánlott cikkek