A gyenge nap után Verstappen szerint nincs baj, de Perez aggódik…

A Spanyol Nagydíj második szabadedzésén látványosan szenvedett a Red Bull Racing: Max Verstappen csak a kilencedik, míg Sergio Perez a tizedik helyre volt képes az autóval.

Kettőjük közül Verstappen zárt jobb napot, aki az utolsó köreinek egyikével oda is érhetett volna a szabadedzést megnyerő Hamilton nyakára – ha nem hibázik:

„Az egyik legjobb körömben szélesen fordultam a 10-es kanyarban, így a hordalékos részről kellett kigyorsítanom, de ettől eltekintve nem panaszkodom. Nagyon várom a holnapot, hogy tovább javuljunk, semmi okunk az elkeseredésre. A Mercedes erősnek tűnik, de nekünk csak a saját munkánkkal és taktikánkkal kell foglalkozni, ez lehet számunkra a célravezető.” – nyugtázta a napot Verstappen.

„Mindkét edzésen problémákkal szembesültünk, kapkodtunk, ráadásul erős volt a forgalom is. Sok dolguk lesz a mérnökeinknek az éjszaka folyamán, rengeteg tempó hiányzik még ahhoz, hogy versenyképesek legyünk. Különösen egy körön nagy a hátrányunk, a hosszabb etapok elviselhetőbbek. Muszáj lesz valamit kitalálni a kvalifikációra, mert ha nem, baj lesz…” – közölte aggódva a mexikói pilóta.

Mit gondoltok, lehet esélye az osztrák istállónak a Mercedes ellen ezen a hétvégén?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Forrás: FansBrands 


Ajánlott cikkek