A Gender Racing Team: Lelkesítő győzelem Monzában

A csapat ezúttal egy pilótával állt rajthoz a Drexler Formel Cup F4-es értékelésében, és minden edzést, a kvalifikációt, majd a két futamot is könnyedén megnyerte.  

Az istálló ezúttal Berta Benjáminnal, és Michl Oliver nélkül utazott (a GRT pilóta távollétének oka egy spanyol F4-es bajnokságban kapott kihagyhatatlan lehetőség) Olaszországba, egészen pontosan Monzába, a világ egyik legismertebb versenypályájára. Benjáminnak ez a kedvenc pályája, és a fiatal versenyző ismét bebizonyította, hogy nem csupán szereti, de éli is ezt a helyszínt:


„Pénteken kezdtünk két szabadedzéssel és egy időmérővel. Az első felmenetelt vizes aszfalton teljesítettem, és nehéz volt jó kört menni, mert sokan kicsúsztak, és így gyakran „full corse yellow” lépett életbe. Így is sikerült hetedikként végeznem, majd a második gyakorláson már száraz körülmények fogadtak, ott is az élmezőnyben zártam a kategóriám. Ezután jöhetett a kvalifikáció, amelyet természetesen ismét eső áztatott, ennek ellenére sikerült összeraknom két jó kört, ami pole pozíciót ért az F4-es kategóriában. Külön öröm volt számomra, hogy a 40 fős összetettben is jól helyt álltam, hiszen a rajtsorrendről döntő két gyorskörömmel egy 9. és egy 12. pozíciót fogtam az erősebb autók között. 

A szombati első versenyen a 12. helyről indultam, és itt is zártam abszolútban, de a kategóriám hatalmas fölénnyel sikerült megnyerni. A futamon sokáig csatáztam az F3-as ellenfelekkel, de az erőfölényt nyilvánvalóan nem tudtam eltüntetni. A vasárnapi záróversenyen a 9. helyről startoltam, jó rajtot vettem, már hetedik is voltam, és végül ezt a kört is győzelemmel zártam az F4-ek között. Összességében remek hétvégén vagyunk túl, remek csaták után a nagy létszámú és komoly nemzetközi mezőnyben értékes sikert arattunk!” – mesélte a hétvége krónikáját Berta Benjámin.

Gender Tamás csapatvezető rendkívül elégedett a látottakkal, pilótája teljesítményét pedig nemes egyszerűséggel világszínvonalúnak titulálta:


„Ez a pálya még a Forma-1 szintjén is az egyik legismertebb és legnehezebb aszfaltcsík, de Benjámin nem illetődött meg tőle. A több, mint 40 fős mezőnyben sikerült megnyernünk a Formula-4-es kategória mindkét versenyét, mindezt pole pozíciókkal megfejelve. Olyan köridőket tettünk le az asztalra, amelyekkel a világ bármelyik F4-es sorozatában megállnánk a helyünket!” – lelkendezett a GRT első embere.

A Team két hét múlva tovább folytatja a szereplését az ausztriai Red Bull Ringen, amely egy újabb izgalmas helyszínnek és érdekes kihívásnak ígérkezik.

Ajánlott cikkek