A Formula E bejelentette a 2020-21-es újratervezett karosszériáját

A Formula E bemutatta az első képeket a Gen2 EVO-ról, amely a 2020-21-es szezonban áll először rajthoz, amikor is a sorozat világbajnoki státuszt kap.

Az eredeti Gen2-es kasztnit 2018 januárjában mutatták be és egy három éves ciklusra tervezték, de az év decemberében négy évre meghosszabbították. A Gen2 EVO kialakításának főbb változásai közé tartozik az újratervezett első szárny, az új, ívelt hátsó diffúzor és a cápauszony bevezetése.

Az EVO-t kedden még csak digitálisan mutatták be és hasonlóan az eredeti Gen2-es autóhoz elsőként a március 3-án kezdődő Genfi ​​Autószalonon jelenik majd meg.

„A Gen2 már így is az egyik legszembetűnőbb versenyautó és ahogyan a neve is sugallja, a Gen2 EVO még inkább az lesz” – mondta Alejandro Agag, a Formula E alapítója és elnöke.

„Az ABB FIA Formula E bajnokság csak a hatodik szezonját teljesíti, ám a benne rejlő technológia hosszú utat tett meg és mindenki számára hasznos lehet. Továbbá örülök, hogy a világbajnoki státuszba való átlépéskor izgalmas, új megjelenéssel látjuk majd ezeket az autókat” – tette hozzá az FIA elnöke, Jean Todt.

Forrás: ABB Formula E

Ajánlott cikkek