Újabb Pole és két futamgyőzelem – Kiss Norbert hazai környezetben győzött!

Vasárnap újabb két futamot rendeztek a kamion EB Hungaroringen rendezett első fordulója során. Az időmérő edzésen ezúttal is a Révész Racing magyar versenyzője, Kiss Norbert volt a leggyorsabb, megelőzve Sascha Lenz-et. A második sorba Albacete és Lacko kvalifikálta magát. Ezúttal az első három helyezett egy másodpercen belül volt. 

  • Szoros volt az időmérő, örülök, hogy ismét a pole-ból indulhatok. Fontos lenne egy jó rajt, a versenytempónk úgy érzem jobb a többiekénél – értékelt az időmérő után a magyar pilóta. 

Erős szél is nehezítette a versenyzők dolgát a hétvége harmadik futamán. A rajt jól sikerült Kiss Norbert számára, az első kanyar után az élre állt, mögötte Lenz, Lacko, Albacete volt a sorrend, ők négyen gyorsan elléptek a mezőny többi tagjától.  A Révész Racing versenygépe remekül működött, Norbi négy kör után már több mint három másodperces előnnyel vezetett. Nagy csata a 8-10. hely környékén zajlott, a magyar pilótát senki nem tudta megközelíteni.  Végül Kiss Norbert magabiztos versenyzéssel győzött, megszerezve első 2021-es sikerét.  A második Lenz, a harmadik Lacko lett.


  • Nagyon boldog vagyok, hogy győztünk! Nem volt könnyű, mert Lenz nagyon gyors. A rajtnál közel voltunk egymáshoz, de sikerült megtartanom az első helyet, majd előnyt szerezni. Arra kellett figyelnem, hogy ne hibázzak. Nagyon örülök, hogy megnyertük a futamot hazai környezetben, megmutattuk az erőnket. Hatalmas köszönet jár a csapat minden tagjának, és a szurkolóknak is, fantasztikusak voltak, sok erőt adnak mindig – mondta Kiss Norbert a futam után.  

A negyedik, fordított rajtrácsos verseny során a 8. helyről startolhatott a magyar pilóta, ahol az elsődleges célja az összetettben vezető Lenz megelőzése volt. Halm állt az élre a második kanyar után, Kiss Norbert pedig két autót is megelőzött, Lenz mellett Albacete mellett is elment. A második körben már az ötödik helyen haladt „Balu”-val, majd Calvet mellé zseniálisan bújt be, megszerezve a negyedik helyet. Brereton volt a következő áldozata Norbinak, a sikánban újra bravúrosan előzött a magyar versenyző a negyedik körben, és már a harmadik volt.  Az élen Halm és Lacko haladt, a rivális Lenz csak a 7. helyen állt. Egy másodpercen belül volt az első három, Kiss Norbert türelmesen várta a kínálkozó lehetőséget. A 8. körben egy jó kigyorsítás után a célegyenes végén bement Lacko mellé, és feljött a második helyre, és támadta Halmot, akit szintén kifékezett később az egyes kanyarban, ezzel átvette a vezetést három körrel a vége előtt. A folytatásban Norbi megőrizte pozícióját, és a 8. helyről rajtolva megnyerte a Hungaroringen rendezett 4. futamot Halm és Lacko előtt.


  • Óriási volt! Az volt a legfontosabb, hogy Sascha Lenz előtt zárjak. Aztán láttam, hogy gyorsabb vagyok mint a többiek, de tudtam, hogy türelmesnek kellett maradnom. Vártam a kínálkozó lehetőségre, és örülök, hogy minden összejött.  Boldog vagyok, hogy ilyen jól sikerült a vasárnap  – mondta Kiss Norbert, akit éltetett a szép számú hazai közönség.  

Összetettben Sascha Lenz vezet, de csak egy pont a hátránya a magyar versenyzőnek.  A kamion EB júliusban a Nürburgringen folytatódik.

Forrás: Kiss Norbi

Ajánlott cikkek