REMEK HÍREK: Állami támogatást kap a Laller Racing fiatal tehetsége

Mi magunk is többször írtunk már Liszka Roland pályán elért sikereiről. A Laller Racing Dakar Team pilótája ahol csak elrajtol, ott dobogóra áll – legtöbbször annak is a tetejére -, ennek köszönhetően az elmúlt esztendőkben számos bajnoki címet nyert.

A 17 esztendős srác már most a sportág egyik valaha volt legeredményesebb versenyzője, így törvényszerű, hogy folyamatosan keresi az előrelépés lehetőségét. Ettől vezérelve Horváth Lajos „Laller” csapatvezető segítségével szerencsét próbált az EnduroGP Európa-kupán. A nívós sorozat nem csupán szakmailag, de anyagiakban is minden eddiginél nagyobb kihívás elé állítja a versenyző családját, ezért is jött nagyon jól a HUMDA (Magyar Autó-Motorsport Ügynökség) támogatási programja, amelybe Liszka Roland is bekerült:

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy már állami szinten is észreveszik és elismerik a Laller Racing Dakar Team off-road sportágakban elért sikereit, és az ott folytatott kitartó munkáját. Csapatunk a 2020-as év elején tűzte zászlajára az utánpótlásnevelést, azóta prioritásként tekintünk a fiatalok előmenetelének segítésére, mind szakmailag, úgy a média/PR/social media területen is. Liszka Roland személyében egy igazi klasszist nevelgetünk, aki már eddig is számos bajnokságot nyert meg nekünk, de úgy hiszem, hogy a java még csak ezután következik.

Nem titkolt motivációnk, hogy az EnduroGP-ben elhódítsuk az Európa-kupát, majd feljebb lépjünk a junior világbajnokságba. Végső célunk a sorozat Prestige kategóriája, és hogy hosszútávon off-road világbajnokot adjunk Magyarországnak. Ennek a szép tervnek a hajszolásában és megvalósításában komoly támogatást jelent nekünk a HUMDA segítsége, amit ezúton is szeretnénk megköszönni.” – nyilatkozta a Laller Racing Dakar Team alapító, Magyar Motorsport Szövetség tereprali szakágát vezető Horváth Lajos.

Liszka Roland állami támogatása nem csupán csapatának, de Vácnak is történelmi siker: a Pest-megyei kisváros históriájában Roland az első motoros, aki ilyen fajta szponzorációban részesül.

Ajánlott cikkek