Rajtol a tereprali bajnokság: LALLERREL a mezőnyben

2023-ban ilyen-olyan okok miatt nem tudott teljes szezont futni Horváth Lajos „Laller” a hazai tereprali bajnokságban. A Laller Racing Dakar Team kapitánya most kiköszörülné ezt a csorbát.

A mai napon a „bugaci sivatagban”, Desert Express 300 elnevezéssel kezdődik meg a 2024-es M1 Flotta Magyar Terep-rallye Bajnokság. 42 csapat, 68 induló, nemzetközi mezőny és új vonalvezetés, ez vár Lallerre.

„Mindig öröm nekem visszatérni a fiúk közé, ezúttal már csak versenyzői minőségben, a saját magam szórakoztatására, mindenféle eredménykényszer nélkül fogom húzni a gázt. Ma még csak a gépátvátel zajlik, de még mindezt megelőzően rögtön sikerült egy nem várt, merőben szokatlan problémával szembesülnöm. A hátsó futómű egyik eleme el van törve, így most kocsiba kell ülnöm, és egyik versenytársamhoz elautózni Érdre, aki kisegít engem alkatrésszel. Remélem sikerrel járok, és rallys nyelvezettel szólva nem fogom kikésni az időm.

Mostanában nem a saját versenyzésem volt a prioritás, de nincs ezzel semmi probléma, mert összességében a tavalyi esztendő a Laller Racing Dakar Team fennállásának legeredményesebb éve volt. Ez kárpótol mindenért, de ettől függetlenül természetesen igyekszem ott lenni a pályán ezen a hétvégén!” – nyilatkozta Horváth Lajos.

Ajánlott cikkek