Optimális versenynap, pontszerzéssel – Track Racing Team

A nyári futam után hat héttel, már ősszel ismét Kiskunlacházára látogatott a Magyar Szlalom Bajnokság mezőnye. Szeptember 30-án 74 induló vett részt a záró futam előtt, azaz a szezon hatodik versenyén. A DragRacing Kupa egyben társrendezvénye volt a gyorsulási szakág futamának a volt katonai reptéren.

 

Pályabejárás

A fények már ősziesek voltak, azonban ahogy kisütött a nap, nyári időben versenyezhettek idén a nevezők. Sződy Szabolcs és Sződy Zsolt a Track Racing versenyzői így véleményezték a vonalvezetést a pályabejárás során:

„Több hónap után visszatértünk a nyitófutam helyszínére. A pályát bejárva a vonalvezetés tisztán átlátható, egyértelmű, de vannak benne trükkös megoldások. Nyújtott ívek, fontos fékpontok és egy-két hosszabb szakasz, ami mondható egyenesnek. Szerintünk érdekes lesz.” – vélekedtek a Sződy fivérek.

A nevezés és a versenyzői eligazítás egyszerűen és gyorsan értelmezhető volt, de a Szervezők jelezték, technikai ellenőrzések várhatóak napközben.

 

Versenykörök

Szabolcs már-már megszokottan indult idén elsőnek a testvérek körül. 24-es rajtszámmal:

„ Biztonsági köröm volt, de azért edzés után is kitapasztaltam gyors tempóban a pályát. Nem rossz, de ebben még van azért. Ezen szeretnék javítani a következő két körben.” – mondta Szabolcs, akinek első mért körénél 2 perc 1 másodperc 076 ezredet mutatott a stopper.

Egy gyors technikai ellenőrzést követően Zsolt 54-es rajtszámmal indult, és elsőre  igen szép kört teljesített:

„Végre itt vagyok, mert az idei első Lacházát kihagytam. Tetszett a pálya, jól lehet rajta autózni. Kisebb bátortalanságok voltak, de még van rá két lehetőségem, hogy javítsak. Izgalmas a versenynap.” – jellemezte Zsolt. Időeredménye 01:56:207 mp. lett.

A második körben Szabolcs javított, méghozzá két másodpercet, aminek örült, hiszen ez volt a célja, két perc alá kerülni (01:58:972). Zsolt minimálisan rontott, pár tizeddel volt lassabb előző körénél (01:56:418).

 

Egy rövidebb szünet után a harmadik kört indították.

Mindkét fiú elég jót javított, így a két mért kör összeadása alapján érik majd el helyezéseiket.

Szabolcs több, mint egy másodperccel volt gyorsabb:

„Beleadtam, amit tudtam. Még koncentráltabb vezetéssel mentem. Kiváló volt a tapadás, minden optimális volt és sikerült egy 57-es kört teljesítenem. Ezzel elégedett is vagyok.” – nyilatkozta Szabolcs. Körideje 01:57:857 mp. lett.

Zsolt még az élmezőnyhöz képest (Széria 3-as kategória) is közel versenyképes kört ment:

„Jól hajráztam és ezzel a tempós körrel feljöttem a harmadik körben az ötödik helyre. Azonban ez nem végleges eredmény az összesítettben, ezt meg kell várni még.” – mondta elégedetten Zsolt. A záró körének ideje 01:54:654 mp. lett.

Eredmények

Tíz S3-as indulóból Zsolt a hatodik, Szabolcs a kilencedik helyen végzett, azonban a pontozás szerint Zsolt három, Szabolcs egy pontot szerzett.

 

A Sződy fivérek összefoglalója a versenynapról:

„Optimális volt minden. Jó idő, jó pálya, jó tapadás jellemezte a versenynapot. Tigránkon minden beállításunk megfelelő volt, csak a versenyre összpontosítottunk. Az M-Ringen nem volt jó versenyünk, de ezzel most itt Lacházán elégedettebbek vagyunk. Pontokat szereztünk és amellett, hogy élveztük a versenyzést, körről-körre javultunk. Kerek nap volt, várjuk a következő jubileumi szlalomversenyt, ami egyben a szezonzáró is.” – zárták a napot a Sződy testvérek.

Számolva a pontállást, Zsoltnak már szinte biztos az év végi hetedik helye, de Szabolcsnak még lehet előrelépése. Ez a 100. HegCsi kupán derül majd ki Kecskeméten. 

Természetesen arról a versenynapról is beszámolunk majd itt a RaceVloggers.hu-n.

www.racevloggers.hu

 

Fotók:

Track Racing

Ajánlott cikkek