„Optimális körülmények között versenyeztünk” – a Sződy fivérek szlalom beszámolója

Három héttel a nyitófutamot követően a második versennyel folytatódott a Magyar Szlalom Bajnokság. Épített pálya után ismét egy vérbeli versenypálya következett. A Kakucs Ring adott otthont az eseménynek, amelyre szép számmal érkeztek nevezések, szám szerint 109 indulóval, május első napján. 

Előkészületek

„A pályát jól ismerjük, régóta versenyzünk itt. Néhány helyen megújult az aszfalt, ez valószínűleg jobb tapadást fog eredményezni az íveken. Számunkra nagyon fontos lesz az új gumik megismerése, száraz pályán, melegebb hőmérsékletben.” – mondta Szabolcs és Zsolt a pályabejáráskor.

Versenykörök

Szabolcs 20-as rajszámmal kezdte meg első körét, az edzőkör tapasztalatainak birtokában:”A vonalvezetés ismert, a bójasorok mellett még négy kapu is van a pálya hátsó részén. Jól autózható, ez az első kör még óvatos részemről, de nem rossz kör volt.” – mondta Szabolcs. Első mért körének ideje 2:00:690 másodperc lett.

Zsolt 50-es rajtszámmal indult: „Teszteltem, próbálkoztam, hiszen ez volt az első mért kör, ahol már az óra ellen küzdünk. Jól is ment, amíg a célba illetve a pályára vezető elágazásnál az utolsó bóját majdnem érintettem, így a kikerüléskor kihagytam emiatt. Ez pályaelhagyást jelentett, plusz húsz másodpercért.” – mondta Zsolt. Körideje 1:54:729 mp. lett, azonban a pályatévesztés miatt ez 20 másodperccel megnőtt, tehát 2:14:729-et jelent.

A második körben Szabolcs lassabb volt, talán egy kicsit túl óvatos is. Körideje 2:02:163 mp lett, míg Zsolt 1:55:163-mal sokat javított.

Bő félóra szünetet tartottak a harmadik futam előtt. Szabolcs a majális alkalmából meglátogatta az édességes pultot, és a sok csemege közül választott néhány nosztalgia édességet… ha már majális napja volt. Zsolt pihenéssel töltötte ezt az időt.

A harmadik körben Szabolcs, ha nem is gyorsult sokat, sikerült két perc alá mennie: „Habár ez jó kör volt, szépen ment az autó és jó volt a tapadás, azért csak nem sikerült lényegesen javulnom, de most úgy látszik ennyi volt a köreimben.”– jelezte tényszerűen Szabolcs az 1:59:138-es köridejével.

Zsolt még egy kicsit faragott az egyébként is versenyképes köridejéből: „Nagy élmény volt most vezetni. Szépen, íven ment az autó, kicsit sodródott az eleje és hátulja, így ívre lehetett csúsztatni és úgy kanyarodni. Mentem volna még egy kört, egy negyediket, ha lett volna. De jó volt ez így is, és két elég erős köröm van, ami értékelt.” – beszélt felpörögve Zsolt, aki igen motivált volt a jó tapadásnak és a jó vezethetőségnek is köszönhetően. Záróköre 1:54:687 mp lett.

Eredmények

A Sződy fivérek a negyedik és hetedik helyen végeztek a Kakucs Ringen a Széria 3-as kategóriában. Ezzel sok pontot szereztek, szám szerint 5 és 2 pontot. A sok kicsi is sokra megy majd az év végi értékelésben.

A Sződy fivérek így látták a mai versenynapot:

„Alapvetően minden optimális volt ma. Igazi száraz, napos, tavaszi idő. A pálya is folyamatosan tisztult, vagyis felgumizódott. A vonalvezetés is megfelelő volt, gyors, tempós, de azért technikás pálya. Gumijaink jól működtek, megfelelő tapadással. Igazán versenyképes köröket is futottunk, főleg Zsolt. A negyedik hellyel elégedett. A hetedik hely pontban jó, de ez most annyira nem jött össze Szabolcsnak ez a futam. Egy negyedik kört is szívesen mentünk volna még. Megemlítenénk, hogy ma nem csak majális, hanem Anyák napja is van, ezúton telefonon köszöntöttük Édesanyánkat a futamok után. Várjuk a következő versenyt, amely a Hungaroringen lesz és ott teszünk egy bejelentést is. – ezzel foglalták össze a napot a Sződy fivérek.

Autósport rajongóként…

Megemlítjük, hogy Szabolcs és Zsolt, mint versenyzők is nagy autósport és Forma-1 rajongók. Ezért számukra is, ahogy szinte az egész autósport számára május elseje a Senna tragédia napja is. Most egészen pontosan 28 éve ennek. Ezért a fivérek Senna logóval díszített autóval álltak rajthoz a Kakucs Ringen, illetve a képen látható brazil zászlóval tisztelegtek, talán minden idők legnagyobb Forma 1-es pilótája előtt, akivel egyébként még 1993-ban személyen is találkoztak, mint rajongók.

A Magyar Szlalom Bajnokság következő futama a Hungaroringen folytatódik, Május 21-én.

A versenyről beszámolónkat a futam utáni héten olvashatják.

Beszámoló: RaceVloggers.hu

Fotók: Track Racing

Ajánlott cikkek