New Times Racing: Lendületes szezonkezdés a Kakucs Ringen

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a MAMI Kupa első fordulója a Kakucs Ringen, amelyen 6 versenyző indult különböző kategóriákban.

Szombaton az YT125 4T mezőnyében Borsándi Botond, Kamen Popov és Papp Kevin is összeszedetten és szépen teljesített. A két időmérő edzésen mindenki fokozatosan javított a köridején. Az összesített eredmények értelmében Kamen a 2., Botond a 3., Kevin pedig az 5. rajtkockából vágott neki a versenynek. Kamen jól rajtolt, csapattársai viszont rossz ütemben tudtak elindulni, de végig küzdötték a futamot, végül Botondot a 4., Kevint pedig a 8. helyen intette le a kockás zászló. Kamen felállhatott a dobogó második fokára.

Az YT125 2T kategóriában Kanyó Dániel megküzdött a démonaival, emiatt a 11. rajhelyről indulva, folyamatosan javuló köridőket felmutatva a 10. helyen hozta be motorját.

A betétfutamként megrendezett SSP 300-ban Ádám Róbert képviselte a csapatot, aki a versenyen felállhatott a dobogó 3. fokára.

 

Vasárnap a New Times Racing kiegészült Ochtinszki Lászlóval, aki egy Honda CBR nyergében küzdött, hozzá hasonlóan csapattársai is felmérték az aszfaltcsík aktuális állapotát a reggeli szabadedzések alkalmával.

Az YT125 4T kategóriát a rendezők összerakták a Honda CBR-esekkel, így az időmérő edzésen elég nagy forgalom alakult ki, ahol nagyon nehéz volt egy jó kört összehozni. Kamen Popov a 2., Borsándi Botond a 3., Papp Kevin a 4. míg Ochtinszki László a 11. időt motorozta. Az első versenyen is ebben a felállásban rajtoltatták a két kategóriát, emiatt kicsit kaotikus helyzet alakult ki az első kanyarokban, de szinte mindenki kontakt nélkül, szépen és ésszel motorozva tartotta a korábban megszerzett pozícióját. Ezalól kivétel Papp Kevin aki a leintés előtt három körrel, a nagy forgalom miatt a külső ívre kényszerült, végül el is esett, így nem tudta befejezni a futamot. A CBR nyergében Ochtinszki László a pontszerző, 5. helyre tornázta fel magát.

Az YT125 2T mezőnyében Kanyó Dániel az előző napi idejéhez képest 2 másodpercet gyorsult a qualifikáción, sajnos ez is csak a 12. helyre volt elég. Az első versenyen egy jó rajtot követően kiélezett csaták után egy pozíciót tudott javítani a kockás zászlóig. Ezzel már rögtön a szezon elején értékes pontokat gyűjtött.

Az SSP300-asok között Ádám Róbert az időmérőn a 3. helyet csípte, meg majd a versenyen folyamatosan konstans köridőket teljesítve meg is tudta őrizni azt. A mai versenyek hosszabbak voltak a tegnapiaknál, így a csapatvezetés fel tudta mérni, hogy mennyi tartalék van még a versenyzők állóképességében.

A második versenyek megrendezésére sajnos nem került sor az időközben a pálya fölé érkező, majd aláhulló csapadék miatt.

Csanádi Eszter csapatfőnök a hétvégét követően összegezte a MAMI Kupa első fordulóját. 

„Nagyon büszke vagyok az egész csapatra, a mögöttünk álló emberekre, a szülőkre, a szerelőkre és mindenkire aki segített, hogy a hétvége ilyen remek módon összejöjjön. Mindenki oda tette magát, helyt állt. Látjuk, hogy mik azok a hiányosságok, amiken dolgoznunk kell a még jobb eredmények eléréséhez. A munkát folytatjuk tovább… Őszintén gratulálok az összes versenyzőnknek, hiszen rengeteget fejlődtek, amit a versenyek alkalmával is láttunk. „A MAMI Kupa következő fordulóját Máriapócson, a Rabócsiringen rendezik majd június 26-27-én.

Írta és fotózta: Háfra Zsolt – New Times Racing sajtófőnök

 

 

 

 

Ajánlott cikkek